Jarný šalátový prívarok

Autor receptu: zabiatko66

V nedeľu sme boli celý deň na záhradke. A keďže jarný šalátik sa už dá konzumovať, tak na večeru bol výborný prívarok z hlávkového šalátu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šalát dobre umyjeme a nakrájame na rezance. 1/2 slaninky rozkrájame na malé kocočky a spražíme.
  2. Keď je slaninka upražená do nej vložíme nakrájaný šalát a zalejeme troškou vody. Povaríme 3-4 min. osolíme, okoreníme.
  3. V hrnčeku si rozmiešame 1 čl. hl. múky s 100 ml smotany na varenie a prilejeme za stáleho miešania cez sitko do šalátu. Potom vlejeme ostatnú smotanu.
  4. Pridáme nasekaný kôpor, štavu z 1/2 citróna, vegetu, cukor podľa potreby a ocot. Zľahka premiešame a odstavíme.
  5. Príloha: varené nové zemiačky s maslom a petržlenovou vňaťou.
  6. Ostatnú slaninku opečieme na panvici a môžeme papať. Môžeme si upiecť aj klobásku alebo urobiť volské oko. Dobrú chuť!