Jarný šalátový prívarok
Autor receptu: zabiatko66
V nedeľu sme boli celý deň na záhradke. A keďže jarný šalátik sa už dá konzumovať, tak na večeru bol výborný prívarok z hlávkového šalátu.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Šalát dobre umyjeme a nakrájame na rezance. 1/2 slaninky rozkrájame na malé kocočky a spražíme.
- Keď je slaninka upražená do nej vložíme nakrájaný šalát a zalejeme troškou vody. Povaríme 3-4 min. osolíme, okoreníme.
- V hrnčeku si rozmiešame 1 čl. hl. múky s 100 ml smotany na varenie a prilejeme za stáleho miešania cez sitko do šalátu. Potom vlejeme ostatnú smotanu.
- Pridáme nasekaný kôpor, štavu z 1/2 citróna, vegetu, cukor podľa potreby a ocot.
Zľahka premiešame a odstavíme.
- Príloha: varené nové zemiačky s maslom a petržlenovou vňaťou.
- Ostatnú slaninku opečieme na panvici a môžeme papať.
Môžeme si upiecť aj klobásku alebo urobiť volské oko.
Dobrú chuť!