Jarné cupcakes

Autor receptu: radkali

Jednoduchý recept, v ktorom môžete naplno využiť svoju fantáziu. Tu sa medze nekladú! Vyzdobte si vlastné cupcakes podľa vašej chuti. Je to naozaj zábava, môžete do toho zapojiť i celú rodinu a máte zábavku na celý večer :)

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej miske zmiešame obidva cukre s maslom, pridáme žĺtky a mlieko. Pridáme všetky suché ingrediencie a čokoládu, ktorú sme nalámali na malé kúsky. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov alebo foriem. Neplníme ich úplne po okraj. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.
  2. Smotanu prihrejeme v malom hrnčeku. Keď je horúca, zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť cca 1 hodinu. Keď nám upečené cupcakes úplne vychladnú, vymiešame maslo s cukrom a kakaom. Pridáme vychladenú čokoládovú zmes. Riadne vyšľaháme a ozdobíme ňou cupcakes.
  3. Vanilkové cupcakes pripravíme rovnakým postupom ako čokoládové. Čokoládový krém pripravíme takto: Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame maslo s cukrom. Pomaly pridáme roztopenú čokoládu a krémový syr. Vyšľaháme a ozdobíme cupcakes.