Jarná zeleninová polievka (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Túto polievku robievam často,je ľahká a chutná, vnúčatá si na nej vždy pochutia. Určite nič nového pod slnkom,ale dnes keď mladé gazdinky vyhľadávajú mrazenú zeleninu , ja tvrdím, dnes máš zeleninu po celý rok , stačí len chcieť , dúfam že sa nikoho nedotknem mojim názorom.

Postup

  1. Množstvo si zvolím podľa toho koľko chcem , viacmenej na väčší hrniec. Pôrok,kuracie krídla,(droby)masť (maslo,olej)nové korenie, to všetko dám do hrnca,chvíľu podusím.
  2. Keď je kuracie na poly podusené, pridám pripravenú umytú, pokrájanú zeleninu ,keď je dostať už čerstvý hrášok tak aj ten dávam, chvíľu dusím , toľko , aby nebola zelenina rozvarená.
  3. Pridám vriacu vodu. Pridám dve kocky zeleninový bujón, nie je to nutné , pokiaľ máme viac kuracieho mäsa (droby)z toho je vývar.Keď nedám bujón , treba osoliť.
  4. Polievka je veľmi rýchlo spravená,len treba si dopredu všetko pripraviť. Dobrú chuť a veselé , slnkom zaliate VEĽKONOČNÉ SVIATKY REDAKTOROM VARECHY, VARECHÁROM , VAREŠKÁRKÁM.
  5. HALUŠKY: dve vajíčka rozšľahám , pridám za menší orech masť a detskú krupicu , toľko aby to nebolo ani riedke,ale ani husté , dobre vymiešam, nehám chvíľu postáť , potom s nožíkom hadžem haluštičky do mierne vriacej polievky,nechám chvíľu prejsť miernym varom, na koniec dám posekaný zelený petržlen , najlepšie čerstvý,kto môže biele mleté korenie okorením .