Foto: alicina
Na mrkve je najzdravší predovšetkým vysoký obsah beta-karoténu (provitamínu A), ktorý sa v tele mení na vitamín A. Je potrebný pre zdravý zrak a Zobraziť celý popisNa mrkve je najzdravší predovšetkým vysoký obsah beta-karoténu (provitamínu A), ktorý sa v tele mení na vitamín A. Je potrebný pre zdravý zrak a sliznicu, stará sa o silné kosti a zuby. Navyše bolo dokázané, že beta-karotén je účinný antioxidant, ktorý chráni bunky pred voľnými radikálmi. Zelená cuketa taktiež obsahuje veľké množstvo provitamínu A, ktorý preniká hlboko do tela, až ku jadrám buniek, čím ovplyvňuje vaše celkové zdravie a dodáva nám energiu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Mladé cuketky som nechala aj so šupkou. V hrnci zohrejeme olej a pridáme pokrájanú zeleninu. Cca 5 minút opekáme.
- 2
Pridáme bobkový list, sušené paradajky, jablčný ocot a všetko zalejeme zeleninovým bujónom. Varíme asi 30 minút a podľa chuti pridáme hnedý cukor, polievka má byť sladko-kyslá.
- 3
Po vychladnutí rozmixujeme, prípadne kto chce, môže pridať trocha smotany alebo jogurtu. Podávame s kvapkou tekvicového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu