Jarabinovo - jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Aronia čierna - jarabina čierna,je veľkým zdrojom vitamínov a mineralov.Teraz v tento čese dozrieva.Z nej sa dá robiť-pripraviť kompot,sirup-šťava,či džem,ale dá sa i zmraziť,usušiť.Výborny je z nej aj čaj.Má veľmi liečivé účinky,Ja ju používam aj do koláčov a jeden vám ponúkam.Je jemný a veľmi chutný.

40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mlieku si urobíme kvások s pridaním cukru.
  2. Ked kvasok nakysne tak vypracujeme hladké cesto,
  3. ktoré necháme nakysnúť.
  4. Medzi tým si pripravíme posýpku a ovocie.
  5. Cesto vylejeme na dobré vymastený plech a cesto rozotrieme.
  6. Na cesto nastruháme jablká,
  7. rozložíme jarabinu a dobré posýpeme cukrom a škoricovým cukrom.
  8. na to rozsýpeme posýpku a upečieme.Upečené cesto je veľmi jemné a vláčné.