Jarabinovo - jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Aronia čierna - jarabina čierna,je veľkým zdrojom vitamínov a mineralov.Teraz v tento čese dozrieva.Z nej sa dá robiť-pripraviť kompot,sirup-šťava,či džem,ale dá sa i zmraziť,usušiť.Výborny je z nej aj čaj.Má veľmi liečivé účinky,Ja ju používam aj do koláčov a jeden vám ponúkam.Je jemný a veľmi chutný.
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V mlieku si urobíme kvások s pridaním cukru.
- Ked kvasok nakysne tak vypracujeme hladké cesto,
- ktoré necháme nakysnúť.
- Medzi tým si pripravíme posýpku a ovocie.
- Cesto vylejeme na dobré vymastený plech a cesto rozotrieme.
- Na cesto nastruháme jablká,
- rozložíme jarabinu a dobré posýpeme cukrom a škoricovým cukrom.
- na to rozsýpeme posýpku a upečieme.Upečené cesto je veľmi jemné a vláčné.