« Naspäť na tento recept

Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych sieťach. Jedného dňa som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Výsledok stál za to! Jeden z najchutnejších koláčov aký som kedy mala - jednoduchý, neuveriteľne nadýchaný, vláčny a chutný :) Pozn: Uvedené množstvo surovín je na veľkú tortovú formu 28 cm priemer. Ja som robila len pol dávky do menšej formy s priemerom 18 cm.

Autor receptu: domi454

Postup receptu

Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme tvaroh, maslo a nad parou rozpustíme a premiešame.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 1

Odstavíme a necháme vychladnúť.

Do ďalšej väčšej nádoby pridáme vaječné žĺtky a rozmiešame ich. Do žĺtkov pomaly primiešavame tvarohovú zmes a miešame do hladka.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 3

K zmesi pridáme cez sitko preosiatu múku a kukuričný škrob.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 4

Do tuha vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Takto vyšľahanú bielkovú zmes pridáme do žĺtkovej zmesi.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 5

Všetko spolu premiešame.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 6

Tortovú nádobu vystelieme papierom na pečenie tak, že papier odstáva nad krajom a to z toho dôvodu, že koláč má tendenciu rásť do výšky. Do väčšej tortovej formy alebo plechu dáme dve vrstvy papierových obrúskov a túto nádobu naplníme 2 cm vody. Nádobu so zmesou vložíme do nádoby s vodou a obrúskami. Pečieme 25 minút pri 160 °C a potom ďalších 55 minút pri teplote 135°C.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 7

Po dopečení vyberieme z rúry a nádoby s vodou. Po chvíli vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 8

Po vychladnutí nakrájame a podávame napr. s čokoládou, jahodami, šľahačkou a pod. Dobrú chuť!
Japonský nadýchaný cheesecake (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




8
porcií
50
minút
príprava
80
minút
na 135 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist