Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme vodou, pridáme nastrúhaný zázvor. Varíme, kým sa voda neodparí a karamel neroztopí.

  2. 2

    Pridáme portské víno, povaríme, zahustíme maizenou, vložíme očistené umyté celé jahody. Už nevaríme a sprudka vychladíme.

  3. 3

    Do taniera dáme jahody s omáčkou, kopček vanilkovej zmrzliny a ozdobíme medovkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist