Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme vodou, pridáme nastrúhaný zázvor. Varíme, kým sa voda neodparí a karamel neroztopí.
- 2
Pridáme portské víno, povaríme, zahustíme maizenou, vložíme očistené umyté celé jahody. Už nevaríme a sprudka vychladíme.
- 3
Do taniera dáme jahody s omáčkou, kopček vanilkovej zmrzliny a ozdobíme medovkou.
Tiež jahodový dezert:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár