Jahodový dezert
Jahodový dezert

Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018
Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
10 g
150 ml
1 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme vodou, pridáme nastrúhaný zázvor. Varíme, kým sa voda neodparí a karamel neroztopí.

  2. 2

    Pridáme portské víno, povaríme, zahustíme maizenou, vložíme očistené umyté celé jahody. Už nevaríme a sprudka vychladíme.

  3. 3

    Do taniera dáme jahody s omáčkou, kopček vanilkovej zmrzliny a ozdobíme medovkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Pridaj komentár k receptu: