Jahody pod sklom
Autor receptu: olinecka
Dnešný koláčik jahodový,nemusí sa ho báť upiecť ani začiatočnik.
60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žltky, muku zmiešanu s grankom,škrobom zľahka premiešame.Nakoniec varechou zamiešame do cesta rozpustené vychladnute maslo. Plech 30x40 boky vymastime a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnuť. Šľahačku vymiešame zo stužovačom mixerom do tuha, postupne vmiešame tvaroh.
- Z korpusu odstránime papier potrieme lekváom. Na lekvár nanesieme tvarohovu plnku a poukladame jahody.
- Uvaríme si žele šťavu z vodou zmiešame a trochu odoberieme, rozhabarkujeme zlatý klas a uvaríme husté želé. Necháme vychladiť a nakoniec rovnomerne polejeme vrch koláčika. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny potom pokrajáme. Dobrú chuť!!! Koláčik je svieži a šťavnatý!!!!!!
- Papier na pečenie.