Jahody pod sklom

Autor receptu: olinecka

Dnešný koláčik jahodový,nemusí sa ho báť upiecť ani začiatočnik.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žltky, muku zmiešanu s grankom,škrobom zľahka premiešame.Nakoniec varechou zamiešame do cesta rozpustené vychladnute maslo. Plech 30x40 boky vymastime a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút.
  2. Upečený korpus necháme vychladnuť. Šľahačku vymiešame zo stužovačom mixerom do tuha, postupne vmiešame tvaroh.
  3. Z korpusu odstránime papier potrieme lekváom. Na lekvár nanesieme tvarohovu plnku a poukladame jahody.
  4. Uvaríme si žele šťavu z vodou zmiešame a trochu odoberieme, rozhabarkujeme zlatý klas a uvaríme husté želé. Necháme vychladiť a nakoniec rovnomerne polejeme vrch koláčika. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny potom pokrajáme. Dobrú chuť!!! Koláčik je svieži a šťavnatý!!!!!!
  5. Papier na pečenie.