Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodový koláč s čokoládou

helena10 - bez fotkyhelena10, 28. júna 2023
Jahodový koláč s čokoládou
Foto: helena10

Aktuálny fajnový jemný koláč.

Suroviny

240 g
4 ks domáce
štipka
200 ml
200 ml
1,5 bal.
1 bal.
340 g výberová
400-500 g (čerstvé nakrájané)
2 PL
80 g (kakao 52 %)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Oddelené bielky vyšľahám so štipkou soli a cukrami na sneh. Po jednom pridávam žĺtky. Olej striedavo s mliekom zamiešam na najnižšom stupni. Múku zmiešanú s práškom do pečiva sypem po častiach a jemne zamiešam lopatkou.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na plech rozmerom 28 x 38 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozložím očistené nakrájané jahody (polovice, štvrtiny) obalené iba hladkou múkou a následne posypem posekanou čokoládou.

    Jahodový koláč s čokoládou - obrázok 2
  3. 3

    Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.

  4. 4

    Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a nakrájam.

Diskusia k receptu

malusa
Prepačte,asi som slepá,ale v surovinách nevidím olej aj mlieko, ktoré je písané v postupe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia