Jahodový koláč s čokoládou
Foto: helena10
Aktuálny fajnový jemný koláč.
Suroviny
240 g |
|
4 ks domáce |
|
štipka |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1,5 bal. |
|
1 bal. |
|
340 g výberová |
|
400-500 g (čerstvé nakrájané) |
|
2 PL |
|
80 g (kakao 52 %) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Oddelené bielky vyšľahám so štipkou soli a cukrami na sneh. Po jednom pridávam žĺtky. Olej striedavo s mliekom zamiešam na najnižšom stupni. Múku zmiešanú s práškom do pečiva sypem po častiach a jemne zamiešam lopatkou.
- 2
Hotové cesto vylejem na plech rozmerom 28 x 38 cm, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozložím očistené nakrájané jahody (polovice, štvrtiny) obalené iba hladkou múkou a následne posypem posekanou čokoládou.
- 3
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Skontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- 4
Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a nakrájam.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu