Jahodový koláč (fotorecept)
Autor receptu: jazavka
V našej domácnosti veľmi obľúbený, osviežujúci koláčik.
60 minút príprava |
15/15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné veci, zapneme rúru
- Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor si vyšľaháme.
- Pokiaľ sa nám šľahajú vajíčka s cukrom, pripravíme si hlbší plech na pečenie, ten si vymastíme a vysypeme múkou.
- K vyšľahaným vajíčkam si pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva a vylejeme na pripravený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 15-17 minút.
- Pripravíme si plnku - 800 ml až jeden liter jahôd (najlepšie čerstvé, alebo mrazené, alebo môžu byť aj kompóty, ale nie je to také chutné), k tomu si pridáme 3 polievkové lyžice cukru - ochutnáme, ak sú jahody kyslejšie môžeme ešte pridať cukor (ale podľa mňa viac nie je potrebné), pridáme dva zlaté klasy a uvaríme hustý puding.
- Ešte teplú plnku vylejeme na piškótu, ktorú ešte predtým môžeme potrieť lekvárom, piškóta musí byť vychladená. A dáme dobre vychladiť.
- Vyšlaháme si šľahačky so stužovačom a navrstvíme na jahodovú plnku. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Prajem Vám dobrú chuť.