Jahodový koláč (fotorecept)

Autor receptu: jazavka

V našej domácnosti veľmi obľúbený, osviežujúci koláčik.

60 minút
príprava
15/15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné veci, zapneme rúru
  2. Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor si vyšľaháme.
  3. Pokiaľ sa nám šľahajú vajíčka s cukrom, pripravíme si hlbší plech na pečenie, ten si vymastíme a vysypeme múkou.
  4. K vyšľahaným vajíčkam si pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva a vylejeme na pripravený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 15-17 minút.
  5. Pripravíme si plnku - 800 ml až jeden liter jahôd (najlepšie čerstvé, alebo mrazené, alebo môžu byť aj kompóty, ale nie je to také chutné), k tomu si pridáme 3 polievkové lyžice cukru - ochutnáme, ak sú jahody kyslejšie môžeme ešte pridať cukor (ale podľa mňa viac nie je potrebné), pridáme dva zlaté klasy a uvaríme hustý puding.
  6. Ešte teplú plnku vylejeme na piškótu, ktorú ešte predtým môžeme potrieť lekvárom, piškóta musí byť vychladená. A dáme dobre vychladiť.
  7. Vyšlaháme si šľahačky so stužovačom a navrstvíme na jahodovú plnku. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou. Prajem Vám dobrú chuť.