Jahodový džem

Jahodový džem Panorama (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody umyjeme, očistíme a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť na chladnom mieste, ale nie v chladničke. Na druhý deň sladené jahody vložíme do väčšieho hrnca a pomaly ich zohrievame.
  2. K jahodám pridáme citrónovú šťavu. Varíme, pokiaľ zmes nezačne hustnúť a nezmizne pena. Džem necháme vychladnúť a potom ochutnáme jeho sladkosť. Ak je málo sladký, môžeme ešte pridať cukor.
  3. Jahody rozmixujeme dohladka do podoby lekváru alebo ho necháme ako džem s kúskami jahôd. Po vychladnutí pridáme nasekanú mätu. Prelejeme do zaváraninového pohára, uzatvoríme a sterilizujeme najviac 10 minút.