Jahodový cheesecake fotorecept

misel311 - bez fotkymisel311, 5. augusta 2015
Jahodový cheesecake (fotorecept)
Foto: misel311

Na cheesecake som sa pripravovala už dlho a rozmýšľala či ho upiecť alebo nie. Počula som naň klady aj zápory a preto som sa Zobraziť celý popisNa cheesecake som sa pripravovala už dlho a rozmýšľala či ho upiecť alebo nie. Počula som naň klady aj zápory a preto som sa obávala čo z toho vznikne. Ale suseda mi dala skvelý recept na POLOpečený cheesecake ako ho ona volá. :) a musím Vám povedať je vynikajúci... takže som sa rozhodla dať ho aj Vám, fotky sú z mojej "tvorby".

8
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
250 g maslové
150 g (alebo margarín)
Plnka I:
500 g
250 g jemný
250 g
200 g
3 ks celé
1 ks
1 ks na kôru
Plnka II:
500 g čerstvé (alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si korpus. ( priemer formy: 26cm) Sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku. Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a na dno dáme zmes sušienok a rukou utľapkáme. trošku zmesi dáme aj na okraje ono to potom pekne vyzerá, keď sa to podáva na tanieri. sušienkový korpus dáme do rúry na 10 min 180°C a necháme vychladnúť.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mascarpone a tvaroch trošku premiešame a pridáme kyslú smotanu a znova premiešame. :) Po lyžičkách pridávame práškový cukor a stále miešame. Potom postupne a pomaly pridávame vajcia. Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Okraje formy si vytrieme maslom. Hmotu vylejeme na vychladenú sušienkovú zmes. Ja ju nechávam cca 5 min odležať.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme vo vodnom kúpeli 160-170 °C cca 60min. Ak napuchne ( nemusí) po cca hodine vytiahneme vodný kúpeľ a necháme piecť cca ešte 10 min. Či to je hotové, zistíme tak, že zatrasieme plechom a ten stred by sa mal triasť ako želé. Potom trúbu vypneme ale koláč nevyťahujeme. V rúre ho necháme vychládnuť asi 2 hodiny.

  4. 4

    Keď je koláč vychladený, pripravíme si plnku č.2. Na vrch môžte dať čokoľvek od citrónovej cez malinovú až po jahodovú plnku. ja som mala doma zamrazené jahody takže som použila tie. Do malého hrnca dáme troška vody pridáme jahody a varíme. Občas premiešame a keď sú takmer rozvarené odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak niekomu vadia tie malé zrniečka môže prepasírovať cez sítko. Takto pripravenú zmes dám znova na oheň pridám cukor ( podľa chuti) a kukuričný škrob. Premiešam a rozotriem na koláč.

    Jahodový cheesecake (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

misel311
ešte by som chcela pripomenúť: ja zvyknem dávať 250 mascarpone a 500g tvarohu.. ale ide iba o chuť komu čo vyhovuje viac.
jozka2
Vyborny kolacik,ale 150 g masla je pomerne vela na susienkovy korpus,skus dat iba aby sa spojili susienky.Oni sa zapecu a margarin z nich sa pri peceni uvolni aj tak sa spoja
boceno
Uvidím ako bude chutiť,ale vyzerá dobre,práve som dokončila
ľ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia