Jahodovo-rebarborová mriežkovaná torta

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 11. mája 2016
Jahodovo-rebarborová mriežkovaná torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
150 g
1 ks
Plnka:
250 g
250 g
100 g
100 g (alebo kryštálový)
1 bal
z 1 citróna
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto pripravíme linecké cesto, ktorého tri štvrtiny vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 32 cm. Cesto uložíme do formy. Zvyšnú tretinu cesta použijeme na vytvorenie mriežky.

  2. 2

    Plnka: Jahody a rebarboru očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s ostatnými ingredienciami a rozotrieme na cesto.

  3. 3

    Zo zvyšného cesta vytvoríme mriežku – pásy s hrúbkou 0,5 cm a šírkou 2 cm poukladáme na plnku. Dáme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C, a pečieme 20 – 25 minút.

Diskusia k receptu