Jahodovo-rebarborová mriežkovaná torta
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 11. mája 2016
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 11. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g (alebo kryštálový) |
|
1 bal |
|
z 1 citróna |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto pripravíme linecké cesto, ktorého tri štvrtiny vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 32 cm. Cesto uložíme do formy. Zvyšnú tretinu cesta použijeme na vytvorenie mriežky.
- 2
Plnka: Jahody a rebarboru očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s ostatnými ingredienciami a rozotrieme na cesto.
- 3
Zo zvyšného cesta vytvoríme mriežku – pásy s hrúbkou 0,5 cm a šírkou 2 cm poukladáme na plnku. Dáme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C, a pečieme 20 – 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu