Jahodovo-rebarborová mriežkovaná torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Zo surovín na cesto pripravíme linecké
cesto, ktorého tri štvrtiny vyvaľkáme na
hrúbku 0,5 cm. Pripravíme si okrúhlu
formu s priemerom 32 cm. Cesto uložíme
do formy. Zvyšnú tretinu cesta použijeme
na vytvorenie mriežky.
- Plnka: Jahody a rebarboru očistíme
a nakrájame na kocky, zmiešame s ostatnými
ingredienciami a rozotrieme na
cesto.
- Zo zvyšného cesta vytvoríme mriežku
– pásy s hrúbkou 0,5 cm a šírkou 2 cm
poukladáme na plnku. Dáme do rúry,
ktorú sme vyhriali na 180 °C, a pečieme
20 – 25 minút.
|