Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodovo-pudingový koláč fotorecept

jajasnow - bez fotkyjajasnow, 10. apríla 2021
Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept)
Foto: jajasnow
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
100 g
200 g
Plnka:
600 ml
2 bal.
2 bal.
150 g
1 bal.
Navrch:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto rukami roztlačíme do formy, urobíme aj okraje.

    Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, odstavíme zo sporáka a vmiešame 2 kyslé smotany. Plnka sa nezrazí, aj keď je puding horúci. Krém nalejeme na cesto.

    Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov približne 45 minút. Necháme vychladnúť, ozdobíme jahodami a polejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu. Posypeme nasekanými zelenými pistáciami a necháme v chladničke vychladnúť.

    Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

    Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásné foto! Velikost formy by byla milá.