Jahodový koláč

Jahodovo-pudingový koláč (fotorecept)

Autor receptu: jajasnow

45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z masla izbovej teploty, cukru a múky vypracujeme cesto. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto rukami roztlačíme do formy, urobíme aj okraje.
  2. Plnka: Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, odstavíme zo sporáka a vmiešame 2 kyslé smotany. Plnka sa nezrazí, aj keď je puding horúci. Krém nalejeme na cesto.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov približne 45 minút. Necháme vychladnúť, ozdobíme jahodami a polejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu. Posypeme nasekanými zelenými pistáciami a necháme v chladničke vychladnúť.
  4. Dobrú chuť.