Jahodový zákusok

Jahodové rezy

Autor receptu: ancicka

Jednoduché no pritom fajnové.

36
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky si oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.
  2. Do múky zamiešame kypriaci prášok. Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame.
  3. Cesto vylejeme na 2 plytké plechy, vystlané papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dáme upiecť. Rúru si vyhrejeme na 200 °C a pri tejto teplote pečieme 10- 12 min. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
  4. Plnku si pripravíme tak, že zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a za občasného miešania ho necháme vychladnuť. Medzi tým si vyšľaháme maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Vychladený puding spojíme s maslom a vyšľaháme. Väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plát, na plnku nakrájame kúsky jahôd, zakryjeme druhým plátom a natrieme zvyšok plnky. Na plnku nakrájame na plátky jahody.
  5. Podľa návodu pripravíme želatínu a zalejeme jahody. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.