Jahodové rezy fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 22. mája 2016
Jahodové rezy (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduchý pracovný postup ktorý zvládne hociktorý z vás.

Suroviny

Suroviny na piškótové cesto:
3 ks (veľkosť L)
80 g
80 g
10 g
1 PL
2 PL
3 PL
Suroviny na biely parížsky krém:
800 g
4 ks
2 ks
Ostatné suroviny:




Postup

  1. 1

    Ahojte. 3 bielky a 80 g kryštálového cukru vyšľaháme v penu.Pena je ok,keď nám neskĺzne dole z metličky na šľahanie.Pridáme 3 žĺtky a zmes krátko prešľaháme.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme preosiatu múku (80 g) a preosiate kakao (1 PL).Hmotu premiešame len tak varechou.Následne pridáme slnečnicový olej (3 PL) a zmes krátko prešľaháme.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spodok tortovej formy vystelieme papierom.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som piekol na 160 C po dobu 40 minút.Použil som spodný a vrchný ohrev el.rúry.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto je upečené vtedy keď po vpichu špajdľou sa na ňu neprilepí surové cesto. Samozrejme táto skúška sa robí ešte v el.rúre.Upečené cesto necháme dokonale vychladnúť.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté cesto vložíme naspäť do tortovej formy. Bok formy vystelieme papierom. Do formy poukladáme rozrezané polky jahôd. Rez jahody je pritlačený k papieru na pečenie.Jahody a korpus zakryjeme parížskym krémom.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch krému naukladáme polky jahôd a dielo umiestnime na pár hodín do chladničky.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tuším,po troch hodinách odstátia v chladničke som z cesta odstránil bok formy. Odstránime aj papier na pečenie. Jahodové dielo som potom umiestnil na noc späť do chladničky.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A teraz si priatelky/priatelia spravíme parížsky krém z bielej čoko. Do smotany si najprv polámeme čokoládu.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zmes musíme neustále miešať.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď nám začne vrieť tak ju necháme minimálne povariť.T o značí iba toľko,že som narátal do 40 a dielo mi začalo moc peniť a tlačiť sa von z nádoby! ! !

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Horùcu čokoládovú zmes musíme najprv ,,šokovo" schladiť a až potom poputuje do chladničky zhruba na 5 hodín.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Dobre vychladenú zmes čoko a smotany potom vyšľaháme na rýchlo v jemnú penu. Následne pridáme Smeta-fix a dielo premiešame už, len na pomalej rýchlosti šľahača.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Krém je ok vtedy,keď sa v ňom robia akože brázdy.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ja rád moc krémové,ale kto nie tak si krém spraví zo 600 ml smotany a 3 čokolády. Peknú nedeľu priatelia a priatelky.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

izabella929
@mesiar50 , už aj zaliezam do ulity...tvoje diela sú tak nádherne dokonalé, že moje rezy sa môžu iba schovať do kúta...)nemám slov...dokonalý pekár tort.-)
zizizi
Milujem recepty od tohto pána :) Už pri pohlade na obrazok mam Pavlov reflex :)))))
jozka2
Tebou upeceny kolacik je velmi ,velmi chutny,robili sme ho na Velku noc,ale s bezlepkovou mukou
mesiar50
@Izabella929 ,nie som dokonalý a ani nikdy nebudem,ale rád sa učím a to každým dňom niečo nové.
Pekný komentár od úžasnej cukrárky ma potešil.Ďakujem ti pekne. ;-)

@Ancicka
Ty si ďalšia skvelá cukrárka ktorej komentár ma potešil.Ďakujem ti krásne.

@Zizizi
Som rád,že sa Vám moje tu publikované jedlá páčia.Srdečne Vám ďakujem. :-) ;-)


mesiar50
@Jozka2 ,milé od teba,že si vyskúšala práve môj recept.Som hlavne potešený tým,že Vám koláč chutil.Ďakujem ti veľmi pekne.
terinka55
No teda! Tie spievajú "ódu na radosť", paráda nad parády. Ej bisťu, rúči si Ty parobok! Srdečne Ťa pozdravujem a prajem krásnu nedeľu ešte!
1x radost
frezia
Nenachadzam slov, ta krasa je presne podla mojej chuti. Ulozena a urcite ju aj urobim. 5*
haji
Člověk se na chvíli vzdálí a šup, je tu dort od tebe. Jako vždy bezchybně krásný dort a o chuti nepochybuji na okamžik. Hmm Hezký večer!
sracz
Neprešiel týždeň a ďalšia torta od Teba Laci @mesiar50 a opäť v majstrovskom predvedení! Natíska sa otázka, ďalšia oslava, alebo si už aj Ty "v prechode" -:)))!?
mesiar50
@Haji
Chuťovo mi pripomína vanilkový krém a s jahodami je naozaj chutný.Ďakujem ti krásne a tiež ti prajem pekný večer.

@Sracz
Priateľu Feri,tortu som robil pre spolubývajúcich kolegov a pre svoje potešenie.Veď vieš,ja radšej sladké ako salámu.Ďakujem ti srdečne priateľu za veľkou mlákou a želá ti všetko dobré. :-)

martamm
Krása, viac netreba dodať. Páči sa mi ako si sa s receptíkom vyhral, perfektný fotopostup, ideílny aj pre cukrárov začiatočníkov, si jednička :))))))))))
luss44
vyzerá perfektne, jahodkovo :) musím už ten krém z bielej čoko vyskúšať, minule sestra robila šlahačka+tvaroh+biela čoko, tiež fajné.
3sandra3
Ahoj. Si veľmi šikovný a je vidieť, že robíš s citom. Prekrásna torta.
marfa441
no jednoducho krasa, skvely popis+foto, hned ukladam, ked bude den dety tak to vyskušam, je to pre ten den ako stvorene. nadhera iba slinky sa my zbiehaju
mesiar50
@Martamm
Si zlatá,srdečne ti ďakujem. ;-)

@Luss44
Krém je lahodný a keď si ho v budúcnu pripravíš tak verím tomu,že nebudeš sklamaná.Tvaroh mám veľmi rád a krém tvojej sestry bude odskúšaný.
Ďakujem ti pekne.

@Kukulienka71
Srdečne ti ďakujem.
yogicek
Laci jednoducho perfektné. Len s tou jednoduchosťou to u seba nevidím dobre. V piatok som zmršil aj jednoduchú bublaninu a pritom každý kto podľa toho rcp piekol ju chválil. Tak som si išiel radšej kúpiť keksík. Ale máš môj obdiv a 5*.
mesiar50
@3sandra3
Som rád,že sa ti torta páči.Ďakujem ti krásne.

@Violetacamorova
Poliakom chutila,slovákom tiež a mne tak isto.
Ďakujem ti pekne.

@Marfa441
Potešila si ma,že sa ti torta páči.Sympatické mi je,že ju chceš pripraviť deťom k ich sviatku.
Ďakujem ti srdečne.
jack
Prekrásne,predobré,jednoducho dokonalè.SÁNKA DOLE,ŠÉFE.
mesiar50
@Jogicek
Priateľu,ako sa poznám tak som lenivší od toho,aby som bol šiel pre keksík do obchodu.Bol by som spravil bublaninu,keď aj na piaty krát.Samozrejme učený som nespadol z neba ani ja a fiasko sa mi stane hocikedy.Nezdar je pre mňa iba ďalšou,,výzvou",aby som sa naučil niečo nové.Poznám ťa ako šikovného kuchára,mal si iba zlý deň.! Jogicek,srdečne ti ďakujem.
mesiar50
@Monty469
Samo,môže byť aj 33%.
Inak,hustota krému sa reguluje kvalitnou horkou čoko a so šľahačkou.Samozrejme,že dielo smotany a čoko by nemalo prekročiť teplotu 10 C.
Želám ti pekný nedeľný deň.
darina57
superrrrrrrrrrrrr..pojdem na jahody a urcite si to upeciem..
havino
nádhera, už som tiež s takto polkami jahodami obkladala tortu, je to veľmi efektné, klobúk dole Lacko a krém s bielou čokoládou šľahačkou lahoda
yogicek
Milý @Mesiar50
Priateľu v prvom rade Ti ďakujem za to, akú máš o mne mienku ale hlavne za povzbudivé slová čo sa týka pečenie koláčov. Niekde si písal že už desiaty rok si všetko robíš sám tak ja som na tom rovnako len nepomerne kratšiu dobu. Tak že ak chcem mať nejaké koláčiky nezostáva mi nič iné len sa do toho pustiť a učiť sa. Tvoje recepty mi určite budú inšpiráciou. Od zajtra už budem mávať oveľa viac voľného času tak začnem skúšať. Ďakujem Ti za "nakopnutie". :) Prajem Ti pekný deň a ešte raz dík.
katkapo
Tento recept na tortu sa mi vrlmi pacil tak som ho dnes skusila, bohuzial cele zle. Neviem kde je chyba vsetko som robila presne podla postupu, krem jak blato vobec nezhustol aj ked som dala 3 smeta fixy nepomohlo uz bol potom zrazeny jak blato..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia