Foto: mesiar50
Jednoduchý pracovný postup ktorý zvládne hociktorý z vás.
Suroviny
Suroviny na piškótové cesto: | |
3 ks (veľkosť L) |
|
80 g |
|
80 g |
|
10 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Suroviny na biely parížsky krém: | |
800 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
Ostatné suroviny: | |
|
Postup
-
1
Ahojte. 3 bielky a 80 g kryštálového cukru vyšľaháme v penu.Pena je ok,keď nám neskĺzne dole z metličky na šľahanie.Pridáme 3 žĺtky a zmes krátko prešľaháme.
-
2
Ďalej pridáme preosiatu múku (80 g) a preosiate kakao (1 PL).Hmotu premiešame len tak varechou.Následne pridáme slnečnicový olej (3 PL) a zmes krátko prešľaháme.
-
3
Spodok tortovej formy vystelieme papierom.
-
4
Cesto som piekol na 160 C po dobu 40 minút.Použil som spodný a vrchný ohrev el.rúry.
-
5
Cesto je upečené vtedy keď po vpichu špajdľou sa na ňu neprilepí surové cesto. Samozrejme táto skúška sa robí ešte v el.rúre.Upečené cesto necháme dokonale vychladnúť.
-
6
Vychladnuté cesto vložíme naspäť do tortovej formy. Bok formy vystelieme papierom. Do formy poukladáme rozrezané polky jahôd. Rez jahody je pritlačený k papieru na pečenie.Jahody a korpus zakryjeme parížskym krémom.
-
7
Na vrch krému naukladáme polky jahôd a dielo umiestnime na pár hodín do chladničky.
-
8
Tuším,po troch hodinách odstátia v chladničke som z cesta odstránil bok formy. Odstránime aj papier na pečenie. Jahodové dielo som potom umiestnil na noc späť do chladničky.
-
9
A teraz si priatelky/priatelia spravíme parížsky krém z bielej čoko. Do smotany si najprv polámeme čokoládu.
-
10
Zmes musíme neustále miešať.
-
11
Keď nám začne vrieť tak ju necháme minimálne povariť.T o značí iba toľko,že som narátal do 40 a dielo mi začalo moc peniť a tlačiť sa von z nádoby! ! !
-
12
Horùcu čokoládovú zmes musíme najprv ,,šokovo" schladiť a až potom poputuje do chladničky zhruba na 5 hodín.
-
13
Dobre vychladenú zmes čoko a smotany potom vyšľaháme na rýchlo v jemnú penu. Následne pridáme Smeta-fix a dielo premiešame už, len na pomalej rýchlosti šľahača.
-
14
Krém je ok vtedy,keď sa v ňom robia akože brázdy.
-
15
Ja rád moc krémové,ale kto nie tak si krém spraví zo 600 ml smotany a 3 čokolády. Peknú nedeľu priatelia a priatelky.
Pekný komentár od úžasnej cukrárky ma potešil.Ďakujem ti pekne. ;-)
@Ancicka
Ty si ďalšia skvelá cukrárka ktorej komentár ma potešil.Ďakujem ti krásne.
@Zizizi
Som rád,že sa Vám moje tu publikované jedlá páčia.Srdečne Vám ďakujem. :-) ;-)
Tiež ti želám prekrásnu nedeľu a zároveň ti ďakujem srdečne za pekný komentár.
Veľmi pekne ti ďakujem.
Chuťovo mi pripomína vanilkový krém a s jahodami je naozaj chutný.Ďakujem ti krásne a tiež ti prajem pekný večer.
@Sracz
Priateľu Feri,tortu som robil pre spolubývajúcich kolegov a pre svoje potešenie.Veď vieš,ja radšej sladké ako salámu.Ďakujem ti srdečne priateľu za veľkou mlákou a želá ti všetko dobré. :-)
Forma v ktorej som piekol cesto má priemer 23 cm.Ďakujem veľmi pekne. :-)
@Dzejsik
Ďakujem veľmi pekne. :-)
Veľmi pekne ti ďakujem priateľu @kimlo.
Si zlatá,srdečne ti ďakujem. ;-)
@Luss44
Krém je lahodný a keď si ho v budúcnu pripravíš tak verím tomu,že nebudeš sklamaná.Tvaroh mám veľmi rád a krém tvojej sestry bude odskúšaný.
Ďakujem ti pekne.
@Kukulienka71
Srdečne ti ďakujem.
Som rád,že sa ti torta páči.Ďakujem ti krásne.
@Violetacamorova
Poliakom chutila,slovákom tiež a mne tak isto.
Ďakujem ti pekne.
@Marfa441
Potešila si ma,že sa ti torta páči.Sympatické mi je,že ju chceš pripraviť deťom k ich sviatku.
Ďakujem ti srdečne.
Ďakujem ti krásne.
;-)
@medulienka122
Zo srdca ti ďakujem. ;-)
Nemáš čo ďakovať.To ja ti ďakujem veľmi pekne.
Priateľu,ako sa poznám tak som lenivší od toho,aby som bol šiel pre keksík do obchodu.Bol by som spravil bublaninu,keď aj na piaty krát.Samozrejme učený som nespadol z neba ani ja a fiasko sa mi stane hocikedy.Nezdar je pre mňa iba ďalšou,,výzvou",aby som sa naučil niečo nové.Poznám ťa ako šikovného kuchára,mal si iba zlý deň.! Jogicek,srdečne ti ďakujem.
Veľmi krásne ďakujem.
Samo,môže byť aj 33%.
Inak,hustota krému sa reguluje kvalitnou horkou čoko a so šľahačkou.Samozrejme,že dielo smotany a čoko by nemalo prekročiť teplotu 10 C.
Želám ti pekný nedeľný deň.
Srdečne ti ďakujem milá Tánička.
Priateľu v prvom rade Ti ďakujem za to, akú máš o mne mienku ale hlavne za povzbudivé slová čo sa týka pečenie koláčov. Niekde si písal že už desiaty rok si všetko robíš sám tak ja som na tom rovnako len nepomerne kratšiu dobu. Tak že ak chcem mať nejaké koláčiky nezostáva mi nič iné len sa do toho pustiť a učiť sa. Tvoje recepty mi určite budú inšpiráciou. Od zajtra už budem mávať oveľa viac voľného času tak začnem skúšať. Ďakujem Ti za "nakopnutie". :) Prajem Ti pekný deň a ešte raz dík.