Jahodové rezy (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Jednoduchý pracovný postup ktorý zvládne hociktorý z vás.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. 3 bielky a 80 g kryštálového cukru vyšľaháme v penu.Pena je ok,keď nám neskĺzne dole z metličky na šľahanie.Pridáme 3 žĺtky a zmes krátko prešľaháme.
  2. Ďalej pridáme preosiatu múku (80 g) a preosiate kakao (1 PL).Hmotu premiešame len tak varechou.Následne pridáme slnečnicový olej (3 PL) a zmes krátko prešľaháme.
  3. Spodok tortovej formy vystelieme papierom.
  4. Cesto som piekol na 160 C po dobu 40 minút.Použil som spodný a vrchný ohrev el.rúry.
  5. Cesto je upečené vtedy keď po vpichu špajdľou sa na ňu neprilepí surové cesto. Samozrejme táto skúška sa robí ešte v el.rúre.Upečené cesto necháme dokonale vychladnúť.
  6. Vychladnuté cesto vložíme naspäť do tortovej formy. Bok formy vystelieme papierom. Do formy poukladáme rozrezané polky jahôd. Rez jahody je pritlačený k papieru na pečenie.Jahody a korpus zakryjeme parížskym krémom.
  7. Na vrch krému naukladáme polky jahôd a dielo umiestnime na pár hodín do chladničky.
  8. Tuším,po troch hodinách odstátia v chladničke som z cesta odstránil bok formy. Odstránime aj papier na pečenie. Jahodové dielo som potom umiestnil na noc späť do chladničky.
  9. A teraz si priatelky/priatelia spravíme parížsky krém z bielej čoko. Do smotany si najprv polámeme čokoládu.
  10. Zmes musíme neustále miešať.
  11. Keď nám začne vrieť tak ju necháme minimálne povariť.T o značí iba toľko,že som narátal do 40 a dielo mi začalo moc peniť a tlačiť sa von z nádoby! ! !
  12. Horùcu čokoládovú zmes musíme najprv ,,šokovo" schladiť a až potom poputuje do chladničky zhruba na 5 hodín.
  13. Dobre vychladenú zmes čoko a smotany potom vyšľaháme na rýchlo v jemnú penu. Následne pridáme Smeta-fix a dielo premiešame už, len na pomalej rýchlosti šľahača.
  14. Krém je ok vtedy,keď sa v ňom robia akože brázdy.
  15. Ja rád moc krémové,ale kto nie tak si krém spraví zo 600 ml smotany a 3 čokolády. Peknú nedeľu priatelia a priatelky.