Foto: malinka711
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 ks |
|
225 g |
|
5 ks |
|
300 g |
|
3 čl |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
aspoň 200 g (čerstvé, mrazené alebo kompót) |
|
Krém: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
aspoň 100 g (čerstvé, mrazené alebo kompót) |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
500 g roztierateľný |
|
500 g |
|
100 ml |
|
Okrem toho: | |
1 balenie |
|
1/2 balenia |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Maslo, vanilkový a kryštálový cukor vyšľaháme dopenista. Po jednom do zmesi zapracujeme vajcia a potom aj mlieko. Múku zmiešame s prdopečom a primiešame k maslovej zmesi.
-
2
Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhú polovicu zmiešame s kakaom a nanesieme na svetlé cesto. Jahody poukladáme na cesto a pečieme 25-30 minút v rúre vyhriatej na 175°C.
-
3
Krém: Jahody, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a med rozmixujeme.(Tip: Ak nebudete mať dosť čerstvých jahôd, tak toto pyré môžete nahradiť jahodovým džemom.) Primiešame tvaroh, mascarpone a vymiešame dohladka.
-
4
Upečený koláč necháme vychladnúť a potom odstránime papier na pečenie.
-
5
Želatínový stužovač vymiešame podľa návodu na obale s vodou a pridáme k jahodovo tvarohovej zmesi. (Tip: Ak použijete jahody z kompótu, tak namiesto vody použite kompótovú šťavu. Chuť tak bude ešte výraznejšia a farba sýtejšia.:D)
-
6
Pripravený krém vylejeme na vychladnuté cesto. Necháme stuhnúť v chladničke 2 až 3 hodiny.
-
7
Čokoládové polevy rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli každú zvlášť. Na jahodový krém najprv nanesieme bielu polevu, na ktorú potom nakvapkáme tmavú. Koláč krájame nožom namočeným v horúcej vode na kocky a podávame ozdobené polovičkami jahôd.
Diskusia k receptu