Jahodové dunajské vlnky (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

60 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, vanilkový a kryštálový cukor vyšľaháme dopenista. Po jednom do zmesi zapracujeme vajcia a potom aj mlieko. Múku zmiešame s prdopečom a primiešame k maslovej zmesi.
  2. Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhú polovicu zmiešame s kakaom a nanesieme na svetlé cesto. Jahody poukladáme na cesto a pečieme 25-30 minút v rúre vyhriatej na 175°C.
  3. Krém: Jahody, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a med rozmixujeme.(Tip: Ak nebudete mať dosť čerstvých jahôd, tak toto pyré môžete nahradiť jahodovým džemom.) Primiešame tvaroh, mascarpone a vymiešame dohladka.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom odstránime papier na pečenie.
  5. Želatínový stužovač vymiešame podľa návodu na obale s vodou a pridáme k jahodovo tvarohovej zmesi. (Tip: Ak použijete jahody z kompótu, tak namiesto vody použite kompótovú šťavu. Chuť tak bude ešte výraznejšia a farba sýtejšia.:D)
  6. Pripravený krém vylejeme na vychladnuté cesto. Necháme stuhnúť v chladničke 2 až 3 hodiny.
  7. Čokoládové polevy rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli každú zvlášť. Na jahodový krém najprv nanesieme bielu polevu, na ktorú potom nakvapkáme tmavú. Koláč krájame nožom namočeným v horúcej vode na kocky a podávame ozdobené polovičkami jahôd.