Maslo, vanilkový a kryštálový cukor vyšľaháme dopenista. Po jednom do zmesi zapracujeme vajcia a potom aj mlieko. Múku zmiešame s prdopečom a primiešame k maslovej zmesi.
Polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Druhú polovicu zmiešame s kakaom a nanesieme na svetlé cesto. Jahody poukladáme na cesto a pečieme 25-30 minút v rúre vyhriatej na 175°C.
Krém: Jahody, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a med rozmixujeme.(Tip: Ak nebudete mať dosť čerstvých jahôd, tak toto pyré môžete nahradiť jahodovým džemom.) Primiešame tvaroh, mascarpone a vymiešame dohladka.
Upečený koláč necháme vychladnúť a potom odstránime papier na pečenie.
Želatínový stužovač vymiešame podľa návodu na obale s vodou a pridáme k jahodovo tvarohovej zmesi. (Tip: Ak použijete jahody z kompótu, tak namiesto vody použite kompótovú šťavu. Chuť tak bude ešte výraznejšia a farba sýtejšia.:D)
Pripravený krém vylejeme na vychladnuté cesto. Necháme stuhnúť v chladničke 2 až 3 hodiny.
Čokoládové polevy rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli každú zvlášť. Na jahodový krém najprv nanesieme bielu polevu, na ktorú potom nakvapkáme tmavú. Koláč krájame nožom namočeným v horúcej vode na kocky a podávame ozdobené polovičkami jahôd.