Jahodové a marhuľové guľky

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 5. júla 2012

Recept na ovocné guľky mám z trenčianskej reštaurácie.

11 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
300 g uvarené prelisované
1/2 bal.
100-150 g
1 ks celé




Postup

  1. 1

    Uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame najemno. Z múky, tvarohu, vajíčka , zemiakov a cukru vypracujeme cesto.

    Jahodové a marhuľové  guľky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pol cm, povykrajujeme kruhy, naplníme ovocím, uvaríme. Guľky varíme v osolenej vode asi 10 minút. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 1 minútu. Uvarené guľky vložíme do orechovej strúhanky, pocukrujeme, polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať.

  3. 3

    Opražíme si orechy a strúhanku, zmiešame s cukrom podľa chuti.

    Jahodové a marhuľové  guľky - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Vyzerajú fantasticiky, hneď by som si zo dve uchmatla.♥
cica2
moje obľúbené jedlo a aj deti ľúbia :-)....máš ich krásne!
helca103
perfektné jedlo aj u nás takéto ide, mám podobný recept ale tvoj vyskúšam asi zajtra, akurát som rozmýšľala čo uvariť a takéto jedlo už dávno nebolo.
hanka111
mnam, skoda ze sa nedaju "vybrat" z monitora, hned by bolo po nich :)....
marienka44
@Sladkacokolada ,nase oblubene jedlo!!! Do marhul vkladam kusok kockoveho cukru namiesto kostky, lebo su kysle. Cesto s tvarohom mam napisane v mojom receptari, ale som este neskusala. Ja pridavam detsku krupicu a hrubu muku, vajce a sol k zemiakom a vytvarujem valcek, z ktoreho si ukraujem a tvarujem gulky s ovocim vnutri. Vzdy ich po uvareni vykupem v zmesi masla a masti a az potom posypam oprazenou struhankou. Musim to robit ako Ty, teda opacne. :-)
sladkacokolada
ja som tiež robievala často zo zemiakového cesta, toto bola skôr taká skúška a celkom vydarená a mám ich rada aj tvarohové, aj makové, určite všetky sú vyborné,ďakujem za komentáre
evanaaa
Kráľovstvo za guľku! Takéto by som si dala so strúhankou alebo s hocičím, asi budem musieť spraviť. Videla som predávať malé marhuľky a hneď ma napadlo, že by boli dobré do guliek. Aj cesto dobre vypadá, radamám zemiakové ale aj tvarohové, tu je to 2 v 1.!
filippa
ahojte dnes na obed som ich robila su vinikajuce Dakujem ti Marienka za radu mala som marhule ,kedze boli trocha kysle dala som do jamky trocha cukru nemala som kockovy dala som krystal velmi dobry napad. Clovek sa stale uci a dobre napady su stale vitane l
sladkacokolada
tak to sa veľmi teším, že sme takto pomohli k vybornému obedu:-)) píšem aj za marienku44, lebo aj ona sa teší:-))
jozka2
tak ty si velkalecna ked uz dostavas recepty z restauracii
vlastina48
Včera jsem je měla k obědu, místo pecky dávám 1 kapku stévie, jsem diabetik a posypu domácím tvarohem a poliju přepuštěným máslem. Sladím Xylitolem - sladidlo pro Dia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia