Jahodová zmrzlina fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 24. júna 2011
Jahodová zmrzlina (fotorecept)
Foto: tatranka

Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.

10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

250 ml
1 kus
1 kus
2 PL
200 g
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva. Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam. Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444 Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa ja ich nakupujem v papierníctve a sú to rôzne šírky.To sú rukávniky na domácu tlačienku ku zabíjačke.No vidíš na čo všetko ich využívam.Veľmi sa mi osvedčili.Všetko je v nich v akomsi poriadku.
@elisticka ty mne ďakuješ?Eliška ja by som mala tebe.Veď ty si ma pochválila a vyzvala k uverejneniu svojich dobrých rád.Ja som ťa len počúvla.Možno pomôžu varecháčom.
@babav myslím,že salmonely sa obávam aj ja.No snažím sa mať čerstvé vajíčka.
@violetacamorova ,tiež som tu prikladala prvý krát link.Najprv som ho pridala k receptu,no po ťuknutí som pochopila,že to nie je dobre.Tak som ho vložila ku komentárikom a vyšlo to teším sa aj ja.
1x labuska
ííííha .... že oddeliť špáradlom každú zmrzlinku - no to je ale dobrý nápad. A zmrzka sama o sebe tiež môže byť vynikajúca ! Si šikuľka čo nielen dobre varí, ale aj srší dobrými radami. Idem si ťa uložiť do KK.