Foto: tatranka
Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva. Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.
-
2
Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.
-
3
Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam. Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.
-
4
Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.
-
5
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444 Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.
-
6
Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.
Myslím,že som to odporúčanie mala prilepiť sem.Nie som veľmi zdatná na internete.No dúfam,že sa k
tým pár radám pre gazdinky dostanete.Nie je to nič moc.
Nechcem,aby si varecháči mysleli,niečo iné.Rada sa so svojími skúsenosťami podelím s vami.
Nechcem sa nikoho dotknúť,ale obdivujem ,koľko ich tu je a aj táto je asi fajn.
Každá rada je na nezaplatenie!!!Ako dobré,že si môžme poradiť!Ja som sa na vareche veľa užitočného dozvedela a aj naučila.
@hubata ,vieš máš vlastne naporciované pokiaľ to oddelíš a nemusíš sa obávať,že budú zmrzlinky polepené.
Jedine coho sa obavam su surove zltky.Nie som si ista,
ci sa mrazenim znicia bakterie salmonely.Nemam moznost kupit
domace vajicka ....
naučíš sa.
@babav salmonela nieje v žltku,ale v bielku.
@elisticka ty mne ďakuješ?Eliška ja by som mala tebe.Veď ty si ma pochválila a vyzvala k uverejneniu svojich dobrých rád.Ja som ťa len počúvla.Možno pomôžu varecháčom.
@babav myslím,že salmonely sa obávam aj ja.No snažím sa mať čerstvé vajíčka.
@violetacamorova ,tiež som tu prikladala prvý krát link.Najprv som ho pridala k receptu,no po ťuknutí som pochopila,že to nie je dobre.Tak som ho vložila ku komentárikom a vyšlo to teším sa aj ja.
Všetky tieto zmrzliny si ukladám .
Preto mam obavy,zvlast v poslednej dobe.....kolko ludi zomrelo na salmonelu v EU?
@jerica ,tebe v dobrom závidim aj tú záhradnú burinu.Viem,že ju nenecháš tak vyrásť aby vás prerástla.Si perfektná gazdinka.Ber to,že je to v rámci buď-fit.Ja si musím prácu a svoje zamestnanie,ktoré ma trochu ponamáha vymýšľať.Chodíme šľapať a na bicykel.
ďakujem za komentáriky.