Jahodová zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.
10 porcií |
40 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva.
Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.
- Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.
- Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam.
Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.
- Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.
- http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444
Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.
- Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.