Jahodová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.

10
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva. Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.
  2. Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.
  3. Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam. Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.
  4. Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.
  5. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444 Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.
  6. Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.