Jahodová torta

cenculka30 - fotkacenculka30, 18. novembra 2010

Suroviny

5x upiecť korpus z:
5 ks
250 g
200 g
6 PL, teplá
Plnka:
1,5 l
3 ks
750 g
300 až 400 g
Poťahová hmota:
300 g
1,2 kg
30 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame a po lyžičkách pridávame vodu. Zľahka primiešame muku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Upečieme.

  2. 2

    PLNKA: Jahodový kompót rozmixujeme pridáme 3 zlaté klasy a uvarime hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme a postupne zašľaháme vychladenú kašu.

  3. 3

    Poťahová hmota: Nádobu vymastíme tukom v ktorej rozpustíme cukríky s vodou. V mikrovlnej rúre. Postupne zapracovať práškový cukor. Počas miesenia si potierame ruky tukom. Ak je hmota dostatočne tuhá primiešame tuk čo mam ostal. Hmotu si robievam aj 2 dni pred pečením a skladujem ju v mikrotenovom vrecku v chladničke.

  4. 4

    Spodná časť: Naplníme 3 korpusy a vrch aj boky natrieme plnkou. Necháme trocha stuhnúť v chladničke. Vrchna časť: moja mala rozmer 17x17 cm to som si orezala tie ostávajúce 2 korpusy. naplníme a tiež necháme trocha stuhnúť.

  5. 5

    Poťahovaciu hmotu si rozvaľkáme a prenesieme na tortu (spodnú časť) uhladíme, vyrovnáme okraje a prebytočnú hmotu odrežeme. Vrchnú časť potiahneme nasledovne. Najprv si vyvaľkáme svetlorúžovu časť a vyrežeme štvorec 17x17 a položíme na tortu na to položíme papier na pečenie a vyvaľkáme si tmavoružovú časť, zas na velkosť 17x17 a položíme na papier. Ako poslednú časť si vyvaľkáme bielu a ta už ide na celú druhú časť torty. Vyrovnáme vrch, boky prebytok odrežeme. Bielu a tmavoružovú hmotu si prerežeme tak,aby nám vzniklo 8 trojuholníkov. Dávame pozor, aby sme neprerezali papier na pečenie. Teraz opatrne každý trojuholník pekne vytočíme špičkou k bielej hmote a podložíme servítkou, aby nám držalo tvar. Keď mame všetky trojuholníky vytočené, opatrne odstránime papier na pečenie.

    Jahodová torta - obrázok 5
  6. 6

    Tortu ozdobíme podľa príležitosti. Ta moja bola na krstiny.

Diskusia k receptu

evusik
krása, k tomu niet čo dodať, na toto treba mať talent :-))))
sovka62
Dievča moje, to je nádhera! Závidím ti (v dobrom) šikovnosť a trpezlivosť. Museli to byť hodiny práce, ale výsledok hovorí sám za seba.
torticka
Závidím tým ľuďom, čo majú takýto talent. Klobúk dolu. Je to veľmi krásne.
cenculka30
biela hmota- pouzila som biele cukriky
tmavoruzova-pouzila som potravinarsku farbu cervenu, ala pridala som jej iba trocha a ostala mi tmavoruzova
akeber
Aj ja idem piecť zajtra jahodovú tortu pre dcérku k narod. tak hľadám recept , táto vyzerá super , vyskúšam :))
cenculka30
aj chutovo bola dobra :) v plnke treba s cukrom opatrne - podla toho aky je sladky kompot
3sandra3
to by som rada vyskúšala, hlavne tú poťahovú hmotu,,, to som ešte "jakživ" nerobila
smutnabarby
nie som taká šikulka a preto obdivujem každú,čo vie takúto nádheru urobiť a prajem preto veľa zdravia a dobrých nápadov,nech sa každé dielko podarí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia