Jahodová torta
Autor receptu: cenculka30
Postup
- Žĺtka s cukrom vymiešame a po lyžičkách pridávame vodu. Zľahka primiešame muku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Upečieme.
- PLNKA:
Jahodový kompót rozmixujeme pridáme 3 zlaté klasy a uvarime hustú kašu. Necháme ju vychladnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme a postupne zašľaháme vychladenú kašu.
- Poťahová hmota:
Nádobu vymastíme tukom v ktorej rozpustíme cukríky s vodou. V mikrovlnej rúre. Postupne zapracovať práškový cukor. Počas miesenia si potierame ruky tukom. Ak je hmota dostatočne tuhá primiešame tuk čo mam ostal. Hmotu si robievam aj 2 dni pred pečením a skladujem ju v mikrotenovom vrecku v chladničke.
- Spodná časť:
Naplníme 3 korpusy a vrch aj boky natrieme plnkou. Necháme trocha stuhnúť v chladničke.
Vrchna časť:
moja mala rozmer 17x17 cm to som si orezala tie ostávajúce 2 korpusy.
naplníme a tiež necháme trocha stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu si rozvaľkáme a prenesieme na tortu (spodnú časť) uhladíme, vyrovnáme okraje a prebytočnú hmotu odrežeme.
Vrchnú časť potiahneme nasledovne. Najprv si vyvaľkáme svetlorúžovu časť a vyrežeme štvorec 17x17 a položíme na tortu na to položíme papier na pečenie a vyvaľkáme si tmavoružovú časť, zas na velkosť 17x17 a položíme na papier. Ako poslednú časť si vyvaľkáme bielu a ta už ide na celú druhú časť torty. Vyrovnáme vrch, boky prebytok odrežeme. Bielu a tmavoružovú hmotu si prerežeme tak,aby nám vzniklo 8 trojuholníkov. Dávame pozor, aby sme neprerezali papier na pečenie. Teraz opatrne každý trojuholník pekne vytočíme špičkou k bielej hmote a podložíme servítkou, aby nám držalo tvar. Keď mame všetky trojuholníky vytočené, opatrne odstránime papier na pečenie.
- Tortu ozdobíme podľa príležitosti.
Ta moja bola na krstiny.