Jahodová šarlota (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Ešte stále je čas voňavých jahôd........

10
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Upečieme si (alebo kúpime) piškótový korpus. Ja som ho upiekla klasickým spôsobom z 3 vajec, 3 PL cukru a múky, 2PL kukuričného škrobu, 1 vanilkového cukru a 1/2 bal. PDP. Namiesto korpusu môžeme použiť aj dlhé piškóty.
  2. Na náplň vyšľaháme šľahačku. Zvlášť zmiešame tvaroh, jogurt, práškový aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Želatinu pripravíme podľa návodu. Primiešame do nej 2 PL tvarohovej náplne a potom túto zmes zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Keď náplň začne želírovať metličkou primiešame vyšľahanú šľahačku. Asi 100ml šľahačky si ponecháme na zdobenie a "prilepenie" piškót.
  3. Okolo korpusu založíme tortovú obruč. Na korpus, ktorý sme pokvapkali sirupom SodaStream navŕšime tvarohovú náplň.
  4. Na náplň poukladáme jahody.
  5. Pripravíme si suroviny na zaliatie jahôd. Teda vodu so sirupom SodaStream a tortové želé.
  6. Želatinovú zálievku pripravíme podľa návodu. Zmiešame vodu so sirupom a pridáme napučanú želatinu. Cukor už nepridávame, lebo sirup je sladký a keďže sirup SodaStream je veľmi výdatný, stačí ho pridávať naozaj málo.
  7. Jahody po lyžiciach zalejeme ochutenou želatinou a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie cez noc. Ak máme málo času postačia aspoň 4 hodiny.
  8. Potom zložíme tortovú obruč, obvod torty potrieme odloženou šľahačkou a tiež urobíme ozdobný okraj.
  9. Piškóty zrežeme na potrebnú dĺžku a "prilepíme" ich na obvod torty.
  10. Torta vyzerá veľmi pekne ozdobená mašľou.
  11. Takto vyzerá v reze.....
  12. .....a takto na tanieriku tesne pred konzumáciou.