Jahodová roláda
Jahodová roláda
Autor receptu: theflyingbaker
Vynikajúca roláda!
12-15 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena postupne prisypeme kryštálový cukor a vytvoríme tuhý sneh. Časť snehu pridáme do žĺtkov, premiešame, pridáme k zvyšným bielkom a zľahka zapracujeme. Preosejeme múku s kakaom a ručne vymiešame, kým sa v ceste stratia všetky biele a suché časti.
- Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút. Po upečení korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
- V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme mascarpone s tvarohom do polotuha. Pridáme rozmixované, mrazom sušené jahody a nakoniec prilejeme roztopenú vychladnutú bielu čokoládu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Korpus opatrne rozrolujeme, potrieme džemom. Na potretie použijeme ¾ krému, okraje necháme voľné, opäť zrolujeme a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. ¼ krému odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Horkú čokoládu roztopíme, vložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku, polejeme roládu a necháme stuhnúť. Jahodovú roládu dozdobíme zvyšným krémom a čerstvým ovocím.