Jahodová oblátka s marhuľovým želé

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu s cukrom a vanilkovým strukom uvaríme na sirup. Do sirupu pridáme očistenú a na 10 cm kúsky nakrájanú rebarboru a pomaly varíme, kým rebarbora nezmäkne. Rebarboru vyberieme a vysušíme. Kúsky rebarbory uložíme na tanier v tvare štvorca a na to uložíme marhuľové želé.
  2. Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Marhule rozmixujeme, pridáme cukor a nahrievame. Do nahrievaného pyré pridáme zmäknutú želatínu a necháme vychladnúť. Pyré so želatínou dáme na rebarborovú kocku a dáme do chladničky vychladnúť. Na vychladnutú zmes aranžujeme nakrájané jahody alebo lesné ovocie a pokryjeme jahodovou oblátkou.
  3. Jahodová oblátka: Všetky suroviny spolu vymiešame, rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme dobre vychladiť. Keď je zmes vychladená, dáme ju piecť do rúry na 5 minút pri 180 °C.