Jahodová oblátka s marhuľovým želé
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup- Vodu s cukrom a vanilkovým strukom uvaríme na sirup. Do sirupu pridáme očistenú
a na 10 cm kúsky nakrájanú rebarboru a pomaly varíme, kým rebarbora
nezmäkne. Rebarboru vyberieme a vysušíme. Kúsky rebarbory uložíme na tanier
v tvare štvorca a na to uložíme marhuľové želé.
- Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody. Marhule rozmixujeme,
pridáme cukor a nahrievame. Do nahrievaného pyré pridáme zmäknutú
želatínu a necháme vychladnúť. Pyré so želatínou dáme na rebarborovú kocku
a dáme do chladničky vychladnúť. Na vychladnutú zmes aranžujeme nakrájané
jahody alebo lesné ovocie a pokryjeme jahodovou oblátkou.
- Jahodová oblátka: Všetky suroviny spolu vymiešame, rozotrieme na plech
s papierom na pečenie a dáme dobre vychladiť. Keď je zmes vychladená, dáme ju
piecť do rúry na 5 minút pri 180 °C.
|