Foto: zuzuu10
Chcela som vyskúšať, aká bude stará dobrá klasika - bublanina - ak pridám celozrnnú múku. Výsledok? Vynikajúca, minula sa ešte rýchlejšie ako "normálna" :)
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 hrnček (300 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks (125 g) |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Potrebujeme: (chýba kakao:)
-
2
Vajcia vyšľaháme s cukrom.
-
3
Pridáme mlieko, jogurt a olej. Nakoniec preosiate múky s PDP.
-
4
Väčšinu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku pridáme 1 PL kakaa a cik-cak vylejeme na žlté cesto (aj keď žlté je +/-, celozrnná múka vždy dodá nádych do hneda ;)
-
5
Poukladáme jahody a šup s plechom do rúry vyhriatej na 170 °C.
-
6
A o pol hodinky je voňavá bublanina hotová! Vyberieme a posypeme cukrom.
-
7
Vychladnutý koláč nakrájame a podávame.
-
8
Druhýkrát som jahody rozpolila a ukladala rezom nahor, aby zostali ešte viac navrchu :) Dobrú chuť!
Dnes sa chystám upiecť ju na spôsob pudingáča - na surové cesto porozlievať uvarený puding... hmm, už sa teším :)