Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
Chcela som vyskúšať, aká bude stará dobrá klasika - bublanina - ak pridám celozrnnú múku. Výsledok? Vynikajúca, minula sa ešte rýchlejšie ako "normálna" :)
20 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Potrebujeme: (chýba kakao:)
- Vajcia vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme mlieko, jogurt a olej. Nakoniec preosiate múky s PDP.
- Väčšinu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku pridáme 1 PL kakaa a cik-cak vylejeme na žlté cesto (aj keď žlté je +/-, celozrnná múka vždy dodá nádych do hneda ;)
- Poukladáme jahody a šup s plechom do rúry vyhriatej na 170 °C.
- A o pol hodinky je voňavá bublanina hotová! Vyberieme a posypeme cukrom.
- Vychladnutý koláč nakrájame a podávame.
- Druhýkrát som jahody rozpolila a ukladala rezom nahor, aby zostali ešte viac navrchu :)
Dobrú chuť!