Jahodová brownie torta fotorecept
Foto: helena10
Vynikajúca kombinácia chutí...
Suroviny
Korpus: | |
2 ks (veľkosť L) |
|
60 g |
|
štipka |
|
85 g |
|
30 g |
|
1/2 bal. |
|
190 g domáce |
|
Jahodový krém: | |
400 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
1 bal. (v prášku) |
|
Navrch: | |
400 g čerstvé |
|
Postup
-
1
V nádobe šľahám celé vajcia s cukrom a štipkou soli do peny. Na striedačku na viackrát do nich pridávam zmiešanú múku s kakaom i kypriacim práškom a domáce jablkové pyré. Vyšľahám cesto.
- 2
Dno okrúhlej formy 24 cm vyložím papierom na pečenie. Cesto rozotriem do tortovej formy. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Kontrola špáradlom. Potom nechám korpus vychladnúť.
- 3
Jahodovú plnku v prášku spolu s cukrom a smotanou vyšľahám podľa návodu na hustú plnku. Krémom natriem vychladnutý korpus. Nechávam v chladničke 3 hodiny.
- 4
Potom na vrch jahodového krému nakladiem čerstvé jahody, ktoré som umyla a nakrájala na kúsky. Opäť odložím do chladu na čas podľa našej trpezlivosti... Nasleduje porciovanie a ochutnávka brownie jahodovej dobroty. Prajem dobrú chuť !
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu