Jahňací perkelt fotorecept
Tak vyskúšali sme urobiť fajný jahňací perkelt, ktorý sa dobre vydaril :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravili sme si suroviny. Jahňacie sme mali od domáceho chovateľa.
-
2
Na drobno nakrájanú slaninku necháme pustiť masť a pridáme bobkový list, cibuľu aj cesnak.
-
3
Keď je cibuľa dobrá, pridáme za dve lyžice mletej červenej papriky (raz dva premiešame).
-
4
Pridáme nakrájané mäso, ktoré cca 8 minút pražíme na silnom plameni.
-
5
Následne pridáme papriku, paradajky a paprikové krémy sladký aj štipľavý, čierne korenie, mletú rascu. Soliť sme nesolili nakoľko paprikové krémy obsahujú v sebe dosť soli.
-
6
Paradajka aj mäso pustia dosť šťavy, takže sme ani neprilievali vodu. Nechali sme v zakrytom hrnci dusiť 2 hodiny. Tesne pred koncom pridáme ešte nakrájanú novú jarnú cibuľku.
-
7
A máme hotovo :) ako prílohu sme zvolili maslové halušky, dobrú chuť :)
Tiež perkelt:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu