Jahnňací perkelt
Jahnňací perkelt

Jahňací perkelt fotorecept

kiritos - bez fotkykiritos, 11. júna 2022
Jahňací perkelt (fotorecept)
Foto: kiritos

Tak vyskúšali sme urobiť fajný jahňací perkelt, ktorý sa dobre vydaril :)

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks malá
3 strúčiky
100 g
2 ks mäsitá
2 ks
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravili sme si suroviny. Jahňacie sme mali od domáceho chovateľa.

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na drobno nakrájanú slaninku necháme pustiť masť a pridáme bobkový list, cibuľu aj cesnak.

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cibuľa dobrá, pridáme za dve lyžice mletej červenej papriky (raz dva premiešame).

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájané mäso, ktoré cca 8 minút pražíme na silnom plameni.

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne pridáme papriku, paradajky a paprikové krémy sladký aj štipľavý, čierne korenie, mletú rascu. Soliť sme nesolili nakoľko paprikové krémy obsahujú v sebe dosť soli.

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paradajka aj mäso pustia dosť šťavy, takže sme ani neprilievali vodu. Nechali sme v zakrytom hrnci dusiť 2 hodiny. Tesne pred koncom pridáme ešte nakrájanú novú jarnú cibuľku.

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A máme hotovo :) ako prílohu sme zvolili maslové halušky, dobrú chuť :)

    Jahňací perkelt (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Jahňacina je skvelé mäso a tvoj perkelt z nej vyzerá tiež skvelo. Jahňacinu - tiež z menšieho domáceho chovu - mám v mrazničke. Robievam obyčajne trochu inak, teraz v lete s dostatkom čerstvej zeleniny urobím podľa tvojho receptu. Vďaka zaň.
mirusia
Ako matka by som v živote jahňacinu nezjedla. Zabíjať mláďatá a jesť ich...