Jacket potatoes (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob prípravy som odkukala od J.Oliviera. Mala by byť biela fazuľa v paradajkovom pretlaku, ale môj muž asi v obchode usúdil, že fazuľa ako fazuľa. Zobral,aká prišla pod ruku. Čo už... bola teda strakatá a pálivááá. Ale vygooglila som, že môže byť. No a to by on nebol, keby k tomu pečený bôčik neprihodil. Bolo to výborné.
Postup
- Nové zemiaky dôkladne kartáčikom vydrhneme.V strede ich zvisle narežeme.
- Dáme variť do vriacej osolenej vody na 20 minút.
- Polouvarené zemiaky preložíme na pekáčik,opatrne ich roztvoríme,aby spodná časť ostala neporušená a vydlabeme trošku striedky z nich.Naplníme ich slaninkou,teda túto kúpil ukážkovú,perfektná bola na tento účel..a zvrchu ich potrieme jemne olejom.Dáme piecť do rúry na 30 min.
- Pred dopečenim vyťiahneme z rúry a husto posypeme syrom.Dáme ho ešte na 5 minút rozpustiť v rúre.
- Fazuľu zohrejeme,môžeme dochutiť bylinkami,pridala som oregána do nej.Pridáme k zemiaku a toto je moja porcia..:-)