Jablkový tvarožník bez múky

chopard - fotkachopard, 17. januára 2015
Jablkový tvarožník bez múky
Foto: chopard

Určite vyskúšajte, vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke....

40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
80 g
3 ks
3 polievkové lyžice
1/2 balíčka
4 ks
podľa chuti
na posypanie
na posypanie
nemusia byť




Postup

  1. 1

    Rozpálime trúbu na 180 stupňov. Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme maslo. Potom pridáme tvaroh, krupicu s práškom do pečiva a vymiešame na hladkú hmotu, pridáme hrozienka a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie, poukladáme na tenké plátky jabĺčka, posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou a podľa chuti mandľovými lupienkami

    Jablkový tvarožník bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť cca na 40 minút na 180 stupňov. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

manka1
presne ako povedala @afataga - kto nemôže múku, tak nemôže ani krupicu - to je predsa pšeničné zrno - len hrubšie pomleté ako múka..
ak si tam ale pridajú bezlepkovú krupicu, alebo kukuričnú krupicu - alebo podrvené kukuričné lupienky, alebo pohánkovú krupicu - tak to určite môže byť dobré - ale takto napísané to evokuje že je to pre celiatikov...
chopard
nie je to zaradené do kategórie pre celiatikov predsa.
evanaaa
Iste dobré - mne to pripomína trochu krupicový nákyp, a ten mám rada. A @chopard nedávala recept ako celiatický.....predsa je len nejaký rozdiel v chuti, medzi múkou a krupičkou.
giussa
pekny recept. Pre bezlepkacov staci pouzit napr. pohankovu krupicu, je dostat v bio obchodoch




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia