Jablkový RAW koláč

kucharpepe - fotkakucharpepe, 1. apríla 2014

Jedného večera som náhodou natrafil na jednu stránku o RAW životnom štýle, jedle a pre mňa najzaujímavejšie - o koláčikoch a zákuskoch.. Pozrel som Zobraziť celý popisJedného večera som náhodou natrafil na jednu stránku o RAW životnom štýle, jedle a pre mňa najzaujímavejšie - o koláčikoch a zákuskoch.. Pozrel som pár zaujímavých inšpirácií a hneď som dostal na niečo podobné chuť. jednak zhodoviť ale aj ochutnať :) Ibaže z tých zdravých surovín, ktoré boli v receptoch som toho doma veľa nemal, tak sa začala veľmi silná improvizácia... napokon mne vždy veľmi blízka... :)

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

2 ks
3 PL
200 g cca
9 ks
2 PL
1 PL
1 ks
80 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    2 zrelé banány rozmačkáme s lyžicou medu a 1/3 lyžice olivového oleja. Postupne pridávame ovsené vločky kým sa nevytvorí tvarovateľné cesto. Vystelieme ním tortovú formu.

  2. 2

    Na stred som použil asi 6 nahrubo nastrúhaných s citrónovou šťavou, medom a škoricou ochutených jabĺk. Pridal som k nim ešte nahrubo nastrúhanú 1 mrkvu, 1/3 lyžici olivového oleja a nadrobno nasekané orechy (môžu byť aj mleté, ale tie som nemal .. Tiež som pridal ešte trochu vločiek aby to držalo a vsiaklo šťavu z jabĺk.

  3. 3

    Tretia vrstva je asi z 3-och jabĺk s pridaním kakaa, medu a citrónovej šťavy a kôry.. Vrch je zdobený orechovými polovičkami a trochou ovsených vločiek. Takto navrstvený koláč dáme min na 2 hodiny vychladiť. Koláčik je veľmi svieži a rýchlo sa míňa - dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
improvizácia sa ti vydarila! mne osobne by tam ten olivový olej vadil,nemám ho rada,dala by som radšej roztopené maslo:-)
elixir
Naozaj pekný koláčik, má výbornú formu... iné koláčiky tak pekne pospolu nedržia. Nie som veľmi fanúšik raw koláčov, ale tento by som ochutnala.
valeri
ukladám, vyskúšam, toto nemôže byť zlé :-))
galka01
Super, super, super.... díky za krásnu a celkom zdravú inšpiráciu. Ukladám a určite aj pripravím...
kucharpepe
Dakujem, odporucam.. :-) Namiesto olivoveho oleja je fajn pouzit kokosovy tuk,ma perfektne stuzovacie vlastnosti,ale nemal som doma, takze preto olivovy olej..:-)
nikulka1
Super uzasny mnam mnam. Robila som presne podla receptu akurat miesto toho olivoveho oleja som dala kokosovy tuk. Krasne to drzalo pokope vsetky vrstvy. Pisem si do kucharky :)
maribellana
Máš zlaté ručičky, kucharpepe. Nám to držalo aj podľa pôvodného receptu. :)
vikih
o raw receptoch som počula prvý krát tu na vareche ale tento jediný ma zaujal. Teplom sa stráca mnoho vitamínov a jablká ich v sebe majú kopu. Ale ten spod ma aj tak láka upiecť =D, hlavne kvôli tomu oleju.
caroline
akurat dnes som kupila kokosovy olej a dobroty z vlociek si pripravujem niekolko dni, takze urcite vyskusam :) vdaka za inspiraciu
sisa123
je veľmi chutný - odporúčam ho nechať dlhšie stuhnúť - min. 24 hod. je potom šťavnatejší a chute sú veľmi dobre premiešané :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia