Foto: kucharpepe
Jedného večera som náhodou natrafil na jednu stránku o RAW životnom štýle, jedle a pre mňa najzaujímavejšie - o koláčikoch a zákuskoch.. Pozrel som Zobraziť celý popisJedného večera som náhodou natrafil na jednu stránku o RAW životnom štýle, jedle a pre mňa najzaujímavejšie - o koláčikoch a zákuskoch.. Pozrel som pár zaujímavých inšpirácií a hneď som dostal na niečo podobné chuť. jednak zhodoviť ale aj ochutnať :) Ibaže z tých zdravých surovín, ktoré boli v receptoch som toho doma veľa nemal, tak sa začala veľmi silná improvizácia... napokon mne vždy veľmi blízka... :)
porcií
príprava
Postup
-
1
2 zrelé banány rozmačkáme s lyžicou medu a 1/3 lyžice olivového oleja. Postupne pridávame ovsené vločky kým sa nevytvorí tvarovateľné cesto. Vystelieme ním tortovú formu.
- 2
Na stred som použil asi 6 nahrubo nastrúhaných s citrónovou šťavou, medom a škoricou ochutených jabĺk. Pridal som k nim ešte nahrubo nastrúhanú 1 mrkvu, 1/3 lyžici olivového oleja a nadrobno nasekané orechy (môžu byť aj mleté, ale tie som nemal .. Tiež som pridal ešte trochu vločiek aby to držalo a vsiaklo šťavu z jabĺk.
- 3
Tretia vrstva je asi z 3-och jabĺk s pridaním kakaa, medu a citrónovej šťavy a kôry.. Vrch je zdobený orechovými polovičkami a trochou ovsených vločiek. Takto navrstvený koláč dáme min na 2 hodiny vychladiť. Koláčik je veľmi svieži a rýchlo sa míňa - dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu