Jablkový polozákusok

kristy - fotkakristy, 11. októbra 2012
Jablkový polozákusok
Foto: kristy

Tento "zákusok" som pôvodne robila pre priateľa, ale nakoľko sa mi cesto nečakane až príliš zdvihlo nebol preňho, pretože on je skôr ten "plnkový" Zobraziť celý popisTento "zákusok" som pôvodne robila pre priateľa, ale nakoľko sa mi cesto nečakane až príliš zdvihlo nebol preňho, pretože on je skôr ten "plnkový" typ :D ale musím povedať, že ocko si na ňom celkom pochutil a dokonca ani starká ním nepohŕdla :) Nabudúce však skúsim miesto piškóty použiť BB keksíky alebo spravím piškótu iba z 2 max. 3 vajec...vyskúšajte a uvidíte ako netradičná kombinácia pudingu s jablkami osvieži, ale aj poteší váš jazýček.

Suroviny

2-3
1pohár
pol pohára
pohár
1  alebo sóda bikarbóna
1
1
pol  litra
cca 1 kg
  na posypanie kolaca




Postup

  1. 1

    upečieme si piškótu z 2-3 vajec....ja som robila zo 4, ale nemusí byť až tak vysoká...na 4 vajcia som použila pol pohára oleja, pohár mlieka, 1 a pol pohára cukru (nedalo som až toľko) 1 prášok do pečiva a polohrubú múku 1 pohár

  2. 2

    Očistíme a nastrúhame cca 1kg jabĺk, dáme dusiť, pridáme podľa kyslosti jabĺčok cukor, vanilkový cukor a trochu škorice, keď už budú mierne podusené odstavíme z ohňa, jemne rozmixujeme ponorným mixérom a dáme opäť na oheň, keď pustia trocha šťavy odoberieme z nej do pohára rozmiešame 1 zlatý klas a zahustíme, necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zatiaľ čo čakáme, kým sa nám vychladí jablkový puding uvaríme si čokoládový puding z pol litra mlieka, do uvareného ešte horúceho pridáme trochu obyčajného masla. Puding ostane taký vláčnejší. Kto má rád môže dať pudingu aj viac, nezaškodilo by ani keby sa spraví z 3/4 litra a 2 pudingových práškov :)

  4. 4

    Nakoniec na piškótu natrieme čokoládový puding, na to jablkový, vyšlaháme jednu práškovú šlahačku podľa návodu a posypeme grankom. Dúfam, že bude chutiť dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

3sandra3
toto znie veeeľmi dobre a chutne... vyskúšam už aj v sobotu
martinat
Nadherny kolacik. Mozem pouzit aj tekutu slahacku ? Zijem v Kanade a praskovu som tu nikde nevidela . Ak ano ake mnozstvo? 250 alebo 500 ml. Dakujem.
kristy
myslím si, že by nemala vadiť, bežne sa používa aj taká, a množstvo? to závisí od veľkosti plechu, ja som mala ten čo pasuje presne do trúby takže dosť veľký (naozaj ani približne netuším rozmery) a dala som len 1 šlahačku a tiež záleží ako komu chutí :) Možno by som dala aj tú 500ml a keby to vyzerá, že jej je veľa využijete zvyšnú napríklad do ľadovej kávy alebo podobne...dúfam, že bude chutiť :)
jeka
Celý mesiac mám jablkové pečenie,tak pridávam si aj tvoj receptík do svojej KK,a dakujem a pekne ťa vítam medzi nami,cíť sa tu uvoľnene.
byfe313
takže už ho mam na tanieriku :-)) čo dodať?..skvelýýýýý...vďaka za recept:-)---len som ho kuštik zmenila a to v tom .že do tej praškovej šľahačky som este zamiešala kyslu smotanu .nakoľko ta praškova šľahačka je velmi umelo presladena......koláčik odporučam:-))
kristy
to je tiež super nápad s tou kyslou smotanou :) a som rada, že chutil ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia