Jablkový polozákusok

Autor receptu: kristy

Tento "zákusok" som pôvodne robila pre priateľa, ale nakoľko sa mi cesto nečakane až príliš zdvihlo nebol preňho, pretože on je skôr ten "plnkový" typ :D ale musím povedať, že ocko si na ňom celkom pochutil a dokonca ani starká ním nepohŕdla :) Nabudúce však skúsim miesto piškóty použiť BB keksíky alebo spravím piškótu iba z 2 max. 3 vajec...vyskúšajte a uvidíte ako netradičná kombinácia pudingu s jablkami osvieži, ale aj poteší váš jazýček.

Suroviny

Postup

  1. upečieme si piškótu z 2-3 vajec....ja som robila zo 4, ale nemusí byť až tak vysoká...na 4 vajcia som použila pol pohára oleja, pohár mlieka, 1 a pol pohára cukru (nedalo som až toľko) 1 prášok do pečiva a polohrubú múku 1 pohár
  2. Očistíme a nastrúhame cca 1kg jabĺk, dáme dusiť, pridáme podľa kyslosti jabĺčok cukor, vanilkový cukor a trochu škorice, keď už budú mierne podusené odstavíme z ohňa, jemne rozmixujeme ponorným mixérom a dáme opäť na oheň, keď pustia trocha šťavy odoberieme z nej do pohára rozmiešame 1 zlatý klas a zahustíme, necháme vychladnúť.
  3. Zatiaľ čo čakáme, kým sa nám vychladí jablkový puding uvaríme si čokoládový puding z pol litra mlieka, do uvareného ešte horúceho pridáme trochu obyčajného masla. Puding ostane taký vláčnejší. Kto má rád môže dať pudingu aj viac, nezaškodilo by ani keby sa spraví z 3/4 litra a 2 pudingových práškov :)
  4. Nakoniec na piškótu natrieme čokoládový puding, na to jablkový, vyšlaháme jednu práškovú šlahačku podľa návodu a posypeme grankom. Dúfam, že bude chutiť dobrú chuť :)