Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 4 ks |
|
| 60 g |
|
| 1 bal |
|
| 50 g |
|
| Na náplň: | |
| 8 ks |
|
| 20 g |
|
| 1 bal |
|
| Na posypanie a poliatie: | |
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g |
|
| 1 bal |
|
| 500 ml |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)<br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
- 2
Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
- 3
Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
- 4
Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
- 5
Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu