Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. septembra 2014
Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou
Foto: droetker

Komerčný recept

9
porcií
35 minút
príprava
10+10 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
60 g
1 bal
50 g
Na náplň:
8 ks
20 g
1 bal
Na posypanie a poliatie:
50 g
50 g
80 g
1 bal
500 ml
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť.

    Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
    Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
    Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)

    Doba pečenia: asi 10 minút

  2. 2

    Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.

  3. 3

    Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava.

    Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)

  4. 4

    Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.

  5. 5

    Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Komerčné tagy, Dr. Oetker

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dnes musím pochváliť aj komerčný recept, výborne to vyzerá z tých formičiek! ukladám, 5*