Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

9
porcií
35 minút
príprava
10+10 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)<br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
  2. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
  3. Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
  4. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
  5. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.