Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
9 porcií |
35 minút príprava |
10+10 minút na 160-180 °C |
Postup- 1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť. <br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)<br />
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)<br /><br />
Doba pečenia: asi 10 minút
- Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
- Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený
papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava. <br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
- Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
- Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
|