Jablkový perník s domácim lekvárom a horkou čokoládou

macka78 - fotkaMacka78, 6. januára 2019 18:47
Ďalšie recepty »
Jablkový perník s domácim lekvárom a horkou čokoládouFoto: macka78

Veľmi jednoduchý a šťavnatý.....

15 min
príprava
35 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
150 g
2 PL
1  bal. (nedala som úplne celý)
1 ČL
250 ml
100 ml
2 ks
100 g domáca
2 ks (nastrúhané)
Navrch:
 domáci (na potretie koláča)
 (rozpustená)
hrsť  mleté (na posypanie)
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Najskôr si zmiešame všetky suché ingrediencie.... Teraz premiešame mokré ingrediencie (ja som použila hruškovú presnidávku, jablkovú som nemala), spojíme so suchými a zľahka premiešame.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy, jemne pobúchame, aby sme dostali vzduchové bublinky von a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35 minút. Ale záleží, akú veľkú formu máte, moja má priemer 24 cm, ak máte väčšiu formu, pečieme asi 20 minút. Kontrolujeme špajdľou.

  3. 3

    Po upečení koláč potrieme slivkovým lekvárom, necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou, posypeme orechami...

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist