6
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
25 minút
na 225 °C
na 225 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme mrveničku: rýchlo premiešajte múku, ovsené vločky, cukor a maslo. Najjednoduchšie je použiť kuchynský robot.
- 2
Jablká ošúpte, vykrojte z nich jaderníky a zvyšok jabĺk nakrájajte na väčšie kusy alebo plátky.
- 3
Do vymastenej nádoby na pečenie poukladajte jablká. Jablká posypte hnedým cukrom s škoricou, úplne navrch posypte koláč mrvenicou.
- 4
Jablkový mrvenicový koláč pečte v rúre na prostrednej mriežke približne 20-25 minút, dokiaľ jablká nezmäknú a mrvenica nezíska zlatú farbu. Koláč podávajte ešte teplý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu