Jablkový mrežovník
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
750 g |
|
3 hrste |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 kg |
|
|
|
(na ochutenie jabĺk) |
|
1 ks (na potretie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, cukru, žĺtkov, Hery a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Ak je cesto sypké pridáme trochu mlieka, aby sa nám suroviny spojili. Z 3/4 cesta vyvaľkáme plát a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Popicháme vidličkou.
- 2
Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame (množstvo jabĺk je iba orientačné, podľa toho akú hrubú vrstvu jabĺk chcete). Pridáme škoricu a cukor podľa chuti. Rozložíme na vrstvu cesta.
- 3
Poslednú štvrtinu cesta vyvaľkáme a narežeme na pásiky, z ktorých vytvoríme na povrchu jabĺk mriežku. Potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 180 stupňov cca 25 minút.
- 4
Posypeme cukrom a krájame vychladnuté.
Tiež jablkový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu