Jablkový mrežovník

lusy13 - fotkalusy13, 28. novembra 2010
Jablkový mrežovník
Foto: lusy13

tENTO CHUTNY KOLACIK JE NIELEN NENAROCNY NA PRIPRAVU ALE AJ JEHO PRIPRAVE JE VELMY JEDNODUCHA.

42
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 ks
200 g
1 ks
150 g
2,5 dcl
štipka
Plnka:
7 ks
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hladkej múky nastrúhame zmeknutú heru, pridame prások do pečiva, práškový cukor,mlieko,vajícko a štipku soli.Vypracujeme cesto ktore dame na 30 min. do ladničky. Dobre odležane cesto vyberieme z ladničky a odoberieme asi štvrtinu a tu dame opet do ladnicky.

  2. 2

    Cesto ktoré nám ostalo vyvaľkáme na veľkost plechu.Cesto preložíme na vymastený a mukou vysypaný plech a vydvihneme okreje cesta ktore popritlácame na steny plechu.

  3. 3

    Na plnku si nastrúhame obielene jablká.K nim pridáme vyšlahané bielka, vanilkový cukor,škoricový cukor a hrozienka.Všetko dokladne premiesame a rovnomerne nalejeme na cesto.

  4. 4

    Cesto ktore sme dali do ladnicky vyvalkame na tenší plát a nakrajame na tenke prúzky.Ztychto prúžkov tvarujeme mriezku na kolači.Na zaver kolac potrieme žltkamy a dame piect do rúry predhriatej na 180 stupnou celzia priblizne 25 minút.DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia