Foto: lusy13
tENTO CHUTNY KOLACIK JE NIELEN NENAROCNY NA PRIPRAVU ALE AJ JEHO PRIPRAVE JE VELMY JEDNODUCHA.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do hladkej múky nastrúhame zmeknutú heru, pridame prások do pečiva, práškový cukor,mlieko,vajícko a štipku soli.Vypracujeme cesto ktore dame na 30 min. do ladničky. Dobre odležane cesto vyberieme z ladničky a odoberieme asi štvrtinu a tu dame opet do ladnicky.
- 2
Cesto ktoré nám ostalo vyvaľkáme na veľkost plechu.Cesto preložíme na vymastený a mukou vysypaný plech a vydvihneme okreje cesta ktore popritlácame na steny plechu.
- 3
Na plnku si nastrúhame obielene jablká.K nim pridáme vyšlahané bielka, vanilkový cukor,škoricový cukor a hrozienka.Všetko dokladne premiesame a rovnomerne nalejeme na cesto.
- 4
Cesto ktore sme dali do ladnicky vyvalkame na tenší plát a nakrajame na tenke prúzky.Ztychto prúžkov tvarujeme mriezku na kolači.Na zaver kolac potrieme žltkamy a dame piect do rúry predhriatej na 180 stupnou celzia priblizne 25 minút.DOBRÚ CHUŤ!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu