Jablkový mrežovník
Autor receptu: lusy13
tENTO CHUTNY KOLACIK JE NIELEN NENAROCNY NA PRIPRAVU ALE AJ JEHO PRIPRAVE JE VELMY JEDNODUCHA.
42 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do hladkej múky nastrúhame zmeknutú heru, pridame prások do pečiva, práškový cukor,mlieko,vajícko a štipku soli.Vypracujeme cesto ktore dame na 30 min. do ladničky.
Dobre odležane cesto vyberieme z ladničky a odoberieme asi štvrtinu a tu dame opet do ladnicky.
- Cesto ktoré nám ostalo vyvaľkáme na veľkost plechu.Cesto preložíme na vymastený a mukou vysypaný plech a vydvihneme okreje cesta ktore popritlácame na steny plechu.
- Na plnku si nastrúhame obielene jablká.K nim pridáme vyšlahané bielka, vanilkový cukor,škoricový cukor a hrozienka.Všetko dokladne premiesame a rovnomerne nalejeme na cesto.
- Cesto ktore sme dali do ladnicky vyvalkame na tenší plát a nakrajame na tenke prúzky.Ztychto prúžkov tvarujeme mriezku na kolači.Na zaver kolac potrieme žltkamy a dame piect do rúry predhriatej na 180 stupnou celzia priblizne 25 minút.DOBRÚ CHUŤ!