Foto: mimka946
Náš obľubený :-)
Postup
-
1
Cesto: Hladku muku,praš.cukor,heru,vajcia,kypriaci dame do misky a vypracujeme cesto.Dáme ho na pol hodiny do chladničky.
- 2
Jablka očistime,postruhame,pridame škoricu a zamiešame.
- 3
Cesto po pol hodinke vytiahneme a rozdelime na dve casti.Prvu rozvaľkame a dame na plech.Po celom ceste dame rovnomerne jablka a na vrch dame vyvyľkanu druhu polovicu.
- 4
Dame piecť na 200 stupnov a cas? no kazdy podla seba :)
- 5
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj mimka.Preložil som ti z maďarščiny jeden recept.
Almás pite:
Cesto=250g Rama,/400g hl.múka,/120g kryš.cukor,/
1 žltok z vajca,/1 b. PDP,/1b. vanílkový cukor,/1-2 PL
smotany,/šťava a nastrúhaná kora z 1/2 citróna,/
Plnka=2kg jablk,/1/2 kg višňový kompót,/škorica,/2b.vanilkový cukor,/AUTOR TU MÁ POZNAČENÉ- pomastený plech jemne posypať strúhankou...tiež jemne posypať aj spodný diel cesta.Moja mamina to robíevala navlas tak isto ako ty.Ďakujem ti za pripomenutie na tento jednoduchý ale výborný koláčik.
Tvoj je tiež pekne vydarený.
Pekný pozdrav pre teba z NL.
aj ja sa pozerám na množstvo cukru..!!stačí polovica..neuč chuť na presládzanie....netreba...ináč chutná klasika..ja mám rada-ked sa múky miešajú-hladká+polohrubá..čisto z hladkej mi príde trošku-no-taký "blatový"...moja babka ho robila hladká+hrubá...:-)
Robila som tento kolacik v sobotu, je vyborny, len rozpis surovin nesedi. Nastastie som trochu skusena kucharka a viem, ze 1/5 Hery je naozaj velmi malo. Na tych 600 g muky som dala celu Heru a bolo to len tak.