Babkin jablkový koláč (fotorecept)

Babkin jablkový koláč (fotorecept)
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 21. januára 2011 12:39Ďalšie jeho recepty

rada pečiem jablkové koláče a tento patrí medzi náš najviac obľúbený....názov hovorí za všetko:)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely.

2

Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech (ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale kľudne môže byť aj menší)
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

(ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa plechu obkreslila potrebnú veľkosť, a cesto som na papieri vyvaľkala. Pomocou papiera a valčeka som cesto preložila na plech)
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou.
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych.
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

:-)
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

Dobrú chuť!
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

...
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 9

10

...
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 10

11

Inšpirácia aj na Veľkonočné sviatky.
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 11

12

...
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 12

13

...
Babkin jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 37 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • diabambulka, 21. januára 2011 o 16:38
    ahoj Cica2, určite ide do cesta hermelín? koláčik vyzerá chutne, robím podobný, ale bez hermelínu, patrí u nás medzi obľúbené:-)))


  • diabambulka, 21. januára 2011 o 16:40
    cica2 chcem ťa ešte privítať medzi nami varecháčmi:-)


  • marianne69, 21. januára 2011 o 16:48
    3x citam a stale vidim,ze hermelin,to fakt?:-)))


  • gittka, 21. januára 2011 o 16:48
    podla mna tam ide palmarín:-)))


  • cica2, 21. januára 2011 o 17:01
    no ja som tééééda popleta, prepáčte mi, už som to opravila....u jednej vareškárky som čítala recept na hermelín a to je tak keď zároveň píšem aj svoj recept sem a takto som to poplietla, ups :)

    @diabambulka , ďakujem pekne za privítanie:))


  • hviezdickaz, 21. januára 2011 o 17:29
    tento robievam,je vyborny ...


  • klaura, 21. januára 2011 o 17:40
    výborný koláčik, robím ho často keď je sezóna letných jabĺk ... tie sa totiž musia rýchlo spotrebovať ... pekne sa ti vydaril ... :)


  • danculka, 21. januára 2011 o 17:42
    To je dobrý koláčik,žiadna návšteva ním nepohrdne..


  • julica, 21. januára 2011 o 17:52
    starý známy krehký jablkový koláč. asi jediný, ktorý by som dokázala zjesť aj sama :)


  • michsamant, 21. januára 2011 o 19:10
    tento luuuubim


  • janger, 21. januára 2011 o 19:34
    Podobny receptik mam, len nejako som nanho zabudla...Dakujem za pripomenutie, je vyborny! :-)


  • matahari1974, 21. januára 2011 o 21:51
    aj ja si ho ukladam do KK.


  • ketty3811, 21. januára 2011 o 21:56
    Poznám ho a je výýýborny.Môj obľúbený.


  • evanaaa, 21. januára 2011 o 22:51
    Je výborný a ak sa nemýlim, je to jablkové pité, toho by som sa vedela najesť do sýtosti. Mama ho robievala a bol fakt krehký, ako píše Julica, len dávala doň aj sekané orechy, niekto robí s nimi alebo bez, ale dobrý je vždy. Je tu teiž niekoľko verzií, pár ich mám zachytených.


  • tonicka53, 21. januára 2011 o 23:02
    @cica2 , krásny jablčník ! a určite aj tak dobrý, že :-) takýto koláčik môžem hocikedy


  • alexdidi, 22. januára 2011 o 08:29
    Veru takýto robila aj moja babička a robím ho i ja, ale ja dávam uducené jablká....na takom jablkovom pité si asi každý rád pochutí....


  • porzellanka, 22. januára 2011 o 09:23
    @cica2 aj ja som ho robievala, niekedy som do jablk pridala orechy, niekedy hrozienka. Musim ho znovu upiect, cela rodina ho zboznovala. Moj syn, ked bol maly ma raz poziadal, aby som upiekla ten jablkovy kolac zhora zdola cesto :-)))


  • frantisek56, 22. januára 2011 o 11:09
    tonicka je to super jablcny kolac a ako si pametam ja tak na juhu ho volaju almas pitte aj ked som prihlaseny z ciech tak ho poznam alma je jablko a pitte bohuzial neviem


  • frantisek56, 22. januára 2011 o 11:12
    pani evanaaa ma pravdu posielam jej velku pusu lebo ona to tiez tak isto pozna ako ja ked sme boli deti tak neboha mamicka i babicka museli urobit aspon 3 plechy


  • brunetka7, 22. januára 2011 o 11:19
    u nás to urobila raz švagrina na chalupe........a potom ešte dorobila ďalšie dva plechy.........je užasny......a som vďačná za recept.........


  • zinnajdha, 22. januára 2011 o 11:22
    aj u nás má tradíciu !


  • zuzik01, 22. januára 2011 o 11:30
    ja ked som naposledy piekla podobny kolacik, bolo spodne cesto po paru hodinach uplne mokre, hoci som stavu z jablk vytlacila... nie je lepsie dat na spodne cesto slabsiu vrstvu struhanky alebo nieco podobne?


  • alexdidi, 22. januára 2011 o 12:26
    @zuzik01 , máš pravdu, je dobré posypať trochu strúhankou, orechmi a práve preto, aby spodné cesto až tak nenamoklo dávam radšej dusené jablká, i keď je s tým viac práce....


  • remcula, 22. januára 2011 o 13:49
    Śmankote, tak bych něco upekla a tohle je fakt moc hezkéé, jen nemám jablka, musela bych skočit..


  • marienka44, 22. januára 2011 o 15:30
    @Zuzik01 ,tie dusene jablka to vyriesia. Ja inak nerobim, len dusene s hrozienkami /tie sa podusia s jablkami/. Do cesta musi ist aj kysla zlozka, napr, biely jogurt, kys, smotana alebo len ocot+voda, aspon za 1 PL!


  • gabuna, 22. januára 2011 o 16:14
    Zrovínka jsem včera upekla něco podobného, ale na linecký způsob a nemůžem se ho dojíst. Jsou to výborné osvěžující moučníky. Mějte se.


  • dogagador, 22. januára 2011 o 18:40
    klasika - jablkove pite - kazdy to miluje, som mala navstevu a nezostala ani omrvinka...


  • evulines, 22. januára 2011 o 22:20
    Velmi dobrý koláč, mám asi 4 recepty a všetky sú dobré.


  • cica2, 22. januára 2011 o 22:32
    dievčatá, ďakujeeeeeem:))... som rada že tento recept zaujal, niektorým sa pripomenul a niektorí ho idú vyskúšať(nech sa vydarí a viem že určite pochutí) a tie čo ho poznajú patrí medzi ich obľúbené tak ako aj u mňa:) A dokonca som sa dozvedela ako sa volá "jablkové pité" pekný názov hoci u nás to bude stále babkin jablkový koláčik:)




  • cica2, 22. januára 2011 o 22:38
    @zuzik01 , ja dávam vždy čerstvé jablká a zatiaľ som nemala spodné cesto mokré ale ako ti už poradili žienky, skús dať strúhanku alebo orechy....alebo potom spraviť viac cesta a na spodok dať hrubšiu časť


  • cica2, 22. januára 2011 o 22:39
    @porzellanka :)))


  • kiwinka21, 24. januára 2011 o 14:16
    cica velmi dakujem za pripomenutie tohto kolacika, dnes som ho robila a je presne taky aky som ho jedla ako dieta.:-) aj mojej malej velmi chuti.:-) inak to je dobry napad dat na spodok trochu struhanky aj ja som dala.:-)


  • cica2, 25. januára 2011 o 13:57
    @kiwinka21 , teším sa:)


  • evanaaa, 26. januára 2011 o 21:18
    Marienka, ty by si všade do cesta dávala " kyslú zložku", ale ver, ide to aj bez nej. Tento koláč mama robievala často, robila som ho aj ja.
    FRANTIšEK56 , mama pochádzala z miesta,ktoré bolo vzdialené asi 20 km od tvojho rodiska, preto to " almás pité", lebo tam na juhu sa prejavoval tzv. maďarský syndróm, ktorý oplyvnil varenie a pečenie, ostali aj názvy, ale v dobrom,myslím to kuchárčenie.


  • glosterka, 30. januára 2011 o 12:22
    @cica2 , takýto ľúbim a podobný robievam. Mňam. Tento vyskúšam. ;-)


  • najaa, 5. februára 2011 o 19:26
    koláčik je fantastiský...dnes som napiekla a už je aj spapkaný :)


  • cica2, 14. februára 2011 o 08:24
    ďakujem:)))


  • joannab, 12. marca 2011 o 12:52
    Najlepsi Jablkovy kolac aky som kedy jedla. Dakujem


  • cica2, 16. marca 2011 o 21:56
    @joannab , teším sa že chutil, tiež ďakujem že si napísala:))


  • cica2, 16. marca 2011 o 21:58
    @evanaaa , áno máš pravdu, ide to aj bez tej kyslej zložky! :)


  • jogal, 10. júna 2011 o 21:54
    vyskúšaný a nemal chybu. Ani som nemela čo zobrať v pondelok do práce.


  • 3sandra3, 10. júna 2011 o 22:43
    tiež mám rada tento super šťavnatý koláčik


  • tatula, 23. júna 2011 o 21:47
    zajtra ideme na chatu a tak som ho dnes piekla, chcem sa ale opytat - na aky velky plech je tento recept? chuti totiz vyborne, ale toho cesta som mala na standartny obdlznikovy plech malo:(


  • cica2, 23. júna 2011 o 22:12
    @tatula , som rada že koláč vám chutil a prepáč že som nezadala rozmer plechu (to som dávala tento recept ešte ako nová a nevedela som, ako sa tu orientovať vo všetkom)....dávala som na plech s rozmerom 36x26 cm


  • huslicka, 16. augusta 2011 o 16:17
    je naozaj fantastický, ďakujem :-)


  • cica2, 18. augusta 2011 o 16:12
    @huslicka , teším sa a tiež ďakujem:))


  • dadulinda, 23. septembra 2011 o 11:21
    Včera som ho spravila,je veľmi dobry,iný ako jablkové pyté.Len toho cesta sa mi zdalo trochu malo,zle sa to vaľkalo,trochu viac cesta by neuškodilo.


  • jurovic6, 23. septembra 2011 o 16:46
    Tento kolac milujem my do tych jablk niekedy pridavame nastruhanu cokoladu.Je fantasticky...kazdy sa za nim ide zadrhnut...


  • cica2, 25. septembra 2011 o 16:26
    @dadulinda , som rada že koláčik chutil:)...áno máš pravdu, toho cesta by sa aj viac zišllo ale vždy robím takto, nepridávala som viac surovín do cesta @jurovic6 áno, to je:)


  • zsuzsu, 1. októbra 2011 o 10:56
    ja tomu premoknutiu spodného cesta predídem tým,že spodné cesto dám hrubšie a vrchné dám mriežkované,narobím si vlnkovým krájačom pásiky a poprekladám ich do mriežkova :) dusené jablčka nerobím,trochu orechov mletých pod jablčka neuškodí,toto je recept,ktorý sa vždy vydarí fantasticky,tento koláčik ma nikdy nesklamal,každému chutí :)


  • cica2, 1. októbra 2011 o 21:13
    @jogal až teraz som postrehla tvoj komentár, teším sa že koláčik chutil:) @zsuzsu , áno máš pravdu, dá sa aj tak:)


  • lacosk, 4. októbra 2011 o 15:40
    Dnes ho idem robiť. Doniesol som zo záhradky plnú tašku jabĺk tak som sa rozhodol pre tento koláč. Vyzerá perfektne.


  • eraserhead, 5. októbra 2011 o 11:37
    @cica2 včera som ho pripravil, akurát som namiesto toho palmarin použil maslo a vynechal mlieko. Pri tomto recepte asi dosť záleží aj na kvalite použitých jabĺk.


  • stingerle, 5. októbra 2011 o 14:33
    Ahoj Cica2 no dnes som vyskusala tvoj recept no je fantasticky Dakujem....


  • cica2, 7. októbra 2011 o 21:20
    @lacosk , ďakujem a dúfam že aj vám doma pochutil:) @eraserhead , tiež najradšej dávam maslo, palmarín používam zriedkavo....len nerozumiem...keď píšeš že pri tomto recepte záleží aj na kvalite použitých jabĺk....ja som dávala zo záhrady, boli šťavnaté, tak aj koláč je potom vláčny...a ďakujem že si napísal @stingerle som velmi rada, ďakujem:)


  • eraserhead, 7. októbra 2011 o 22:35
    @cica2 ja som tento koláčik robil prvý krát, ale spomínam si keď ho robievala moja mamička (miloval som jej jablkové pyté a oškavarkové pagáčiky) tak používala rôzne odrody jabĺk. No a niektoré boli v tom koláčiku potom kyslejšie a niektoré sladšie, a predsa všetky výborné.


  • cica2, 9. októbra 2011 o 12:29
    @eraserhead aha tak už rozumiem a máš pravdu, akékoľvek odrody jabĺk sa použijú, je výborný:))....som rada že si koláčik vyskúšal a dúfam že chutil rovnako, ako keď ho robievala tvoja maminka....a oškvarkové pagáčiky, tiež máme radi ale ešte som si netrúfla ich robiť ale raz sa to určite naučím, aspoň aby boli také dobré aké robí naša starká:)


  • orchidea, 9. októbra 2011 o 15:40
    Tak toto je jablkový koláč, ktorý je u mňa na prvom mieste, robím ho presne tak ako ty a zbožňujem ho. Keď máme veľkú úrodu jabĺk, čo tohto roku nehrozí, nemáme žiadne, tak ho robievam veľmi často. Presne tak vždy vyzerá ako ten tvoj. Neostalo z neho?


  • adrianita, 15. októbra 2011 o 13:57
    Jabĺčka odvážené,suroviny tiež a môžem ísť nato...teším sa na výsledok,pretože na obrázkoch vyzerá výborne.


  • cica2, 17. októbra 2011 o 17:19
    @adrianita , ďakujem a dúfam že výsledok ťa nesklamal a koláčik chutil


  • goldypd, 23. októbra 2011 o 19:34
    Ahoj dakujem za recept... je super ja mam tiez ale v madarcine kedze je po mojej prastarej mame...


  • cica2, 16. novembra 2011 o 17:59
    Ahoj @goldypd nemáš zač :)


  • lanc, 13. decembra 2011 o 12:06
    Ja jeho andela:) Tento kolacik vyzera presne ako od mojej babky. Pokusim sa ho zbuchat, lebo manzelke slubujem uz dlho, ze nieco dam na pekac. Dakujem za recept. Vela spomienok mi tento tvoj recept pripomenul. Vianoce u babky a jej kolace boli furt naj.


  • babkamt, 13. decembra 2011 o 13:02
    Čítala som celú diskusiu. Dovolím si podotknúť , že sa dá predísť tomu , aby spodný plát cesta navlhol . Stačí natrieť spodný plát cesta lekvárom. Na to dám ochutené jablká a vrchný plát cesta.


  • cica2, 21. decembra 2011 o 21:09
    @babkamt vďaka za radu @lanc som rada že sa ti koláč páči a že vyzerá ako od tvojej babky:-).....neviem kde zmizol tvoj druhý komentár....lebo na mail mi prišiel že si koláč vyskúšal a že sa ti nevydaril....že cesto bolo ako blato?.....mrzí ma to....ale ja sem vždy dávam recepty ktoré som sama vyskúšala a tento jablkový už pečiem vyše 20 rokov a zatiaľ sa mi nestalo že by sa nepodaril....ak si prečítaš komentáre tak už ho poniektorí vyskúšali a vydaril sa im a aj chutil....akurátne že cesta bolo málo ale to potom záleží aj od veľkosti plechu


  • nezabudka240, 19. februára 2012 o 10:12
    cica2,dnes som objavila na nete tento fantasticky kolačik,ja ho robievam dosť často,je mňamko,a perfektne mu prislucha aj tento nazov,moje vnučatka mu inač nepovedia,ako babkin kolačik,oni ho nesmierne miluju,je to skutočne fantazia v pusinke


  • cica2, 19. februára 2012 o 20:35
    @nezabudka240 úplne s tebou súhlasím a ďakujem. Pozerám že si tu nová, tak vitaj medzi nami! :-)


  • nezabudka240, 8. marca 2012 o 15:44
    cica2,velmi pekne dakujem za privitanie,ano,som tu nova,a som nesmierne rada,že som objavila tuto stranku,ako to sledujem,všetko su tu fajn ludia,a som rada,že môžem sa pripojiť k vam,Všetkym prajkam vela uspechov v pečení,vareni,ako aj vela dobrych napadov a receptov,


  • cica2, 8. marca 2012 o 18:04
    @nezabudka240 si velmi milá, ďakujeme a to isté prajeme aj tebe! :-))


  • bejgi, 8. marca 2012 o 18:59
    @cica2 , ako to, že som si nevšimla tento božský koláčik našich babičiek, bože koľko sa tá moja babulienka napiekla tejto dobroty...hm...tak som si opäť na ňu spomenula, ďakujem ti :) P.S. niekedy je dobre oprášiť staré recepty a šupnúť ich do diskusie, veď stačí, že tu nie som 1deň a toľko receptov mi ujde...


  • cica2, 9. marca 2012 o 10:17
    @bejgi , tiež všetky recepty nestíham popozerať, ešte dobre že to takto cez tie komentáre, redakcia vymyslela :-) ....a ďakujem :-))


  • morenajea, 26. apríla 2012 o 07:40
    @cica2 Úplne taký ako robieva aj moja babka. Ona iba dáva miesto mlieka smotanu. Včera som ho piekla podľa tvojho receptu a je mňamkový.


  • cica2, 26. apríla 2012 o 17:47
    @morenajea spravila si mi radosť, ďakujem :-)


  • bejbatenko, 8. júna 2012 o 20:41
    Dakujem za recept, robievala som moja prastara babka, ja som milovala tento kolac, spomienky sa uz ohlasuje, gufm ze sa mi tiez tak pekne podari ako tebe


  • cica2, 9. júna 2012 o 18:36
    @bejbatenko ja verím že aj tebe sa tak vydarí a som rada že som ti, týmto receptom milo pripomenula, tvoju prababičku :-)


  • mirca1, 19. júna 2012 o 13:30
    Ďakujem za výborný recept mala som viacero receptov na tento kolač, ale tento je najlepší.


  • tatty, 19. júna 2012 o 14:03
    Stará dobrá klasika, ešte som nepočula, aby tento zákusok niekomu nechutil. K tomu premočenému cestu...mám taký zlepšovák, že pod jablká do akéhokoľvek koláča nasypem trochu ovsených vločiek. Nie sú cítiť a vysajú vlhkosť, vlastne ich dávam aj pod iné ovocie. A ešte je dôležité vrchné cesto popichať vidličkou, aby mohla para unikať, alebo ho nastrúhať. Tak je to ešte lepšie, zostane pekne chrumkavé.


  • cica2, 19. júna 2012 o 17:06
    @mirca1 to mám radosť, ďakujem že si napísala :-)) @tatty ďakujem za radu :-))...len moji chlapi nechcú ovsené vločky pod koláč, však ani sa nestihne cesto premočiť, kedže sa rýchlo zje a aj starkej zanesieme :-)....a ešte to vrchné cesto vždy zabudnem popichať vidličkou, tak vďaka za pripomenutie :-)


  • remcula, 27. júla 2012 o 23:41
    Yvetko, je nááádhernýýýý!!:-)) Asi to zítra prubnu!!!:-))


  • cica2, 28. júla 2012 o 10:21
    @Janka , ďakujem a prajem dobrú chuť, verím že bude chutiť :-))


  • ancicka, 28. júla 2012 o 14:49
    Fajnový koláčik.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 28. júla 2012 o 16:52
    Takto sa podaril používateľke @ancicka :



  • cica2, 28. júla 2012 o 20:18
    ďakujem za krásnu fotočku @ancicka tie fotky máme rovnaké :-D krásne sa Ti vydaril a som rada že aj chutilo :-))


  • domci4, 2. augusta 2012 o 09:38
    Dnes ho robím...vyjde mi dobre cesta? :P sa bojím že bude malo


  • lenusikpampusik, 7. augusta 2012 o 14:26
    milujem tento jablkový koláč :) .. robievam ho presne tak isto, akurát že jabĺk dám 3-5 kg :D


  • cica2, 7. augusta 2012 o 23:51
    @domci4 neboj vyjde :-)

    @lenusikpampusik :-D čím viac jabĺk, tým je lepší a ďakujem za nahliadnutie a vitaj medzi nami! :-)


  • mariaklara, 8. augusta 2012 o 00:22
    Nepoznám človeka, ktorý by nemal rád takúto dobrotu.


  • frezia, 8. augusta 2012 o 16:25
    A uz rozvoniava z rury. Tu vrchnu polovicu cesta som dala na pol hodiny do mraznicky a potom postruhala navrch.


  • cica2, 8. augusta 2012 o 23:07
    @frezia ďakujem za tvoj komentárik, mám radosť že si tento koláčik vyskúšala a s tým vrchným cestom si to dobre vymyslela :-)

    @mariaklara ja veru tiež nie :-)


  • maruska1788, 15. augusta 2012 o 15:42
    ahoj cica2, ooooooo ako krásne mi rozvoniava v rúre kolačik už sa nevieme dočkať....moja babka ho ešte robila a naozaj je úžasne-skvelý...ďakujem že si nam ho poniektorým čo sme zabudli pripomenula... :DD:


  • cica2, 15. augusta 2012 o 21:57
    @maruska1788 ahoj a teším sa, že som ti ho takto milo pripomenula a dúfam že bude aj tak chutiť, ako od Tvojej babky :-)... ďakujem za milý komentár :-))


  • bea21, 25. augusta 2012 o 10:09
    MŇAAAM, STRAŠNE HO MÁME RADI.IDEM HO UPIESŤ :-)


  • neviemnicvymysliet, 26. augusta 2012 o 14:01
    jeeej, nebudem prva kto vravi, ze tento kolacik zboznuje a ze pripomenie babicku ci prababicku:) jablk mame doma jednu kopu, hned ako pridem z prace sa pustim do pecenia:) a dam samozrejme vediet ako to dopadlo:)


  • lusinkab, 26. augusta 2012 o 16:51
    dalsi jablckovy kolacik do zbierky :-) nadherny prenadherny je az sem mi vonia.........a sup sup do KK


  • cica2, 28. augusta 2012 o 17:16
    @bea21 ďakujem za nahliadnutie a komentár :-) @neviemnicvymysliet vitaj medzi nami (máš krásne bábätko) :-))...a ďakujem, verím že to dopadlo dobre :-)...teda dúfam :-) @lusinkab ďakujem krásne :-)...a ak by si chcela, na jablkové mám aj tu recepty: » varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-kolac-2v1-fotorecept/2...


    » varecha.pravda.sk/recepty/okruhly-jablkovy-kolac-fotorece...


    » varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-rolada-fotorecept/2669...


    Ale tento babkin je stále naj! :-)))


  • kadgam, 4. septembra 2012 o 20:33
    Je to môj najobľúbenejší jablkový, iba ja ho robím 3:2:1 Múka, maslo, cukor 2 vajcia a ostatné


  • cica2, 6. septembra 2012 o 17:52
    @kadgam ďakujem za nahliadnutie a komentár a veru aj u nás je tento koláč najobľúbenejší :-)


  • lorain20, 7. septembra 2012 o 17:00
    Milujem citat tieto komentare, vdaka redakcii za napad


  • anina6, 8. septembra 2012 o 15:39
    super koláčik, pečiem aj ja, ale najviac mi chutil od mojej babky. ináč tie komentáre nemajú chybu, aspoň sa zas niečo nové naučím a je to dobré aj rozptýlenie.


  • cica2, 9. septembra 2012 o 13:07
    :-))


  • monikaz, 21. septembra 2012 o 14:29
    Náš najobľúbenejší koláčik hlavne mojej 5-ročnej dcérky... ;-)


  • cica2, 22. septembra 2012 o 18:58
    @monikaz tak ako aj u nás :-))


  • magdala, 24. septembra 2012 o 13:03
    idem na to :) mňam


  • cica2, 25. septembra 2012 o 18:34
    @magdala :-) dúfam že mal úspech aj u vás...


  • silvia010ak, 30. septembra 2012 o 12:22
    ..dnes som ho upiekla, to je mnaaaaamka..nasi drobci teraz spia, tak ked sa zobudia, caka ich fantasticka makkucka pochutka..dakujem krasne za receptik:-))


  • cica2, 30. septembra 2012 o 13:02
    @silvia010ak vitaj a veľmi pekne ďakujem, že si napísala :-) Mám radosť, že recept mal aj u Vás úspech. Pozdravujem drobčekov a prajem dobrú chuť :-)


  • habdula, 12. októbra 2012 o 11:31
    tento receptík poznám, mamina ho robieva veľmi často a je fantastický :)


  • jerica, 12. októbra 2012 o 15:03
    @cica2 , robievam , tvoj je úžasný , ako vždy : PERFEKTNÉ :-) !!!


  • marianne, 12. októbra 2012 o 16:46
    Ivetka peciem robim tvoj kolacik a chcem sa opytat:cesto mam velmi mastne,ma to tak byt?Dala som 250g maslo,vidim,ze dievcatam sa krasne podaril,dufam,ze aj mne:-)


  • cica2, 12. októbra 2012 o 18:04
    @mariannka dúfam, že sa koláč vydaril...a ak sa ti videlo veľmi mastné, tak si mohla pridať ešte múky...áno, cesto je maslovejšie a preto aj chuťovo lepšie.

    @habdula to áno :-) ďakujem @jerica :-)


  • marianne, 12. októbra 2012 o 18:24
    vydaril sa Ivetka:-) a chuti bajecne...trosku som sa vylakala,vravim si,klud asi to tak ma byt:-)) je vynikajuci. A to masielko je lepsie dat take makke,take som dala alebo struhas z chladnicky Ivetka?...,mozno preto bolo takej konzistencie,lebo bolo moc makke....


  • cica2, 12. októbra 2012 o 19:04
    @mariannka maslo vždy vyberiem skôr z chladničky, aby bolo zmäknuté, ale babka ho aj strúhala, ak zabudla vybrať...takže dá sa aj tak :-)...tak teraz som si vydýchla tiež, keď sa vydaril a že chutil tak tomu verím :-)...ďakujem, že si napísala a prajem pekný večer :-)


  • cica2, 20. októbra 2012 o 10:36
    hmm, na email mi prišiel komentár od @Misu a tu ho vôbec nevidím, ako je to možné?...však komentáre sa nedajú vymazávať, či?


  • cica2, 20. októbra 2012 o 10:41
    @Misu napriek tomu, že tvoj komentár tu nezobrazilo, ale na email mi prišiel....som rada a teším sa, že si bola s receptom spokojná a že chutilo a vďaka za dobrý tip, vyskúšať aj s hruškami....ďakujem, že si napísala, aspoň na email mi tvoj komentár doručilo :-)


  • ninuska, 28. októbra 2012 o 22:57
    Vyborny receptik,kolacik vsetkým chutil,cesto nie je velmi sladke,co nam vyhovuje,dobre sa s nim pracuje,je vlacne a nebolo suche ani na treti den.Odporucam


  • ninuska, 28. októbra 2012 o 23:02
    Este chcem dodat,že sme neplanovane urobili malu zmenu. Prave sme zabudli kupit mlieko,tak som dala dve lyžice bieleho jogurtu namiesto dvoch lyžíc mlieka a trosku viacej jablk.


  • anina6, 29. októbra 2012 o 07:19
    ahojte, ja tento koláčik tiež často pečiem, je to srdcovka mojej polovičky. a tiež som namiesto mlieka dala asi 3 polievkové lyžice kyslej smotany, ktorú som mala otvorenú a palmarín potom nedávam celý, ale len asi 3/4.
    a tiež ho strúham.


  • cica2, 29. októbra 2012 o 17:19
    @ninuska mám radosť, ďakujem že si napísala a pozerám, že si sa včera zaregistrovala, tak vitaj medzi nami! :-) @anina6 ahoj, áno dá sa aj tak a ďakujem za radu :-)


  • ninuska, 29. októbra 2012 o 21:25
    @cica2dakujem za mile privitanie


  • cica2, 30. októbra 2012 o 22:10
    @ninuska ;-)


  • cica2, 30. októbra 2012 o 22:13
    @ninuska máš zlatulinkú dcérku....teraz mi tvoje foto ukázalo :-))


  • arokis1, 31. októbra 2012 o 13:16
    Aj ja ho už pečiem 100 rokov:-)) a keď nemám jabka,naplním tvarožtekom a moje deti ho volali....koláčik s cestom hore aj dole:-)))) mňam:-)


  • cica2, 31. októbra 2012 o 17:55
    @arokis1 :-)))...veru aj s tvarohom je výborný :-)


  • vierec, 1. novembra 2012 o 10:53
    Zaujal ma obrázok koláčika, no a skutočnosť, že máme doma veľmi veľa jabĺk, ktoré treba míňať - dve skutočnosti, ktoré ma prinútili vyskúšať recept - neľutujem. Koláčik je výborný.


  • cuvi, 1. novembra 2012 o 11:29
    Toto jablkové pité pečiem celý život,lebo chutí malým i veľkým,len podotýkam,že tam patrí aj tá smotana a dávam polohrubú aj hladkú múku pol na pol,ale nabudúce sa chystám vyskúšať ho so špaldovou múkou a urobiť zdravšiu verziu


  • cica2, 1. novembra 2012 o 17:59
    @vierec tak to sa teším a ďakujem, že ste napísali :-)
    @cuvi áno dá sa aj tak, ale väčšinou dávam mlieko a múku vždy hladkú a špaldovú múku nemáme radi, preto by ma zaujímalo akú bude mať koláč chuť...ak vyskúšate, napíšte :-)


  • makuly, 4. novembra 2012 o 16:37
    Posílám pozdrav z Čech, čekám až se mi v troubě dopeče tento koláček, tak jsem zvědavá jak dopadne. Dělávala ho tchýně na Slovensku, zapoměla jsem receptík, tak jsem ráda, že jsem ho náhodou našla tady.


  • cica2, 5. novembra 2012 o 18:29
    @makuly tiež krásne pozdravujem a vitajte! :-) Dúfam, že recept nesklamal a koláčik mal úspech aj u Vás a ďakujem :-)


  • drobeceva, 17. novembra 2012 o 11:10
    tento koláčik poznám, akurát sa mi pečie v rúre...:)


  • cica2, 17. novembra 2012 o 18:06
    @drobeceva :-))


  • lusinkab, 21. novembra 2012 o 14:10
    Dnes som robila tento tvoj vynikajuci kolacik,len ja som ho nazvala babkin hruskovy (kedze som mala hrusky v chladnicke ktore nemal kto jest).Cesto je super,len nabuduce asi nedam ziadne mlieko :-) kedze som este podsipavala s dost vela mukou lebo sa to lepilo (ale to moze byt aj inym druhom muky),takze som si cesto pekne hodila do chladnicky na par minut stuhnut aby som ho mohla vyvalkat :-))) .... no a potom sa valkalo super (ja valkam papier na spodu a aj na vrchu)...... moj plech ma 30x24 a to cesto bolo akurat na nho......no a ked som to vytiahla z rury pockala som asi 2 minutky a uz som si musela odrezat kusok,kedze vonial neskutocne :-) ....takze z jedneho na ochutnavku boli 3 :-) v nedelu ideme ku znamym tak ho urbim opat ale tentoraz s jablckami :-) dakujem za super receptik od teba nikdy nesklame :-)




  • cica2, 21. novembra 2012 o 16:33
    jééj @lusinkab koláčik sa ti nádherne vydaril, ďakujem za krásne foto :-)) moja dcérka povedala, že tvoja fotka je krajšia ako tá naša, zrejme to spravil aj ten papagáj, lebo takého zeleného máme v rodine :-))) Teším sa, že chutilo a ja ďakujem tebe! :-)


  • cica2, 21. novembra 2012 o 16:35
    @lusinkab a super, že si napísala aj tvoj rozmer plechu a tiež, že je chuťovo dobrý aj s hruškami, vďaka :-)


  • lusinkab, 22. novembra 2012 o 08:58
    :-) ze dcerke dakujem :-) no ten je tiez tak povediac moj ale on je taky divoky a kazdy den rano a poobede sa pride ku mne najest ;-) tak som si ho aj namalovala :-) inaksie som si pekne zavarila s tym kolacom,priatel ho ochutnal a my hovori,ze to je najlepsi kolac aky kedy jedol a ,ze teraz ho musim robit ovela castejsie :-)


  • cica2, 23. novembra 2012 o 22:40
    @lusinkab tak vidno, že sa mu u teba páči, keď ťa navštevuje :-)...a krásne maľuješ!...ja som minule pomáhala dcérke kresliť zvieratká, čo mali nakresliť na domácu úlohu a dostala záchvat smiechu, odvtedy si radšej kreslí sama :-)))...a pozdravujem priateľa, vie čo je dobré :-)... a odkaz dcérke ráno odovzdám :-)


  • alexandramarian, 24. novembra 2012 o 09:31
    Ahojte no tak ja ho idem piect prvý krát v živote tak dúfam , že mi vyjde. Tak mi drzte prsty.


  • cica2, 24. novembra 2012 o 12:16
    Ahoj @alexandramarian vitaj medzi nami a samozrejme, že sa vydarí, držím palce! :-)...potom napíš, dúfam, že recept ťa nesklame


  • honestka, 31. decembra 2012 o 21:38
    kolacik zamieseny, caka na upecenie zajtra rano.
    ja ho robievam casto a poznam ho len pod dedinskym nazvom z minulosti ako "mieseny kolac" lebo toto univerzalne cesto sa robieva aj na rozne ine kolaciky. spracovam od oka iba tolko muky, aby bolo lahodne cesto s 2 vajickami a 25 dkg malsom.
    medzi jablcka zamiesam TApioku, ktora pohlti vlhkost ale pouzivam aj s kombinaciou drvene orechy.
    Je to vynikajuca pochutka a robievam aj s tvarohom, lekvarmi ako mriezkovany.
    Za chvilu si idete pripit na Novy rok, tak nech je vo vasej rodinke upsesnym Cicka mila!


  • ywett, 1. januára 2013 o 14:18
    @honestka-Hanka súhlasím s tebou, je to výborné cesto a tiež ho robievam tak ako ty (mriežkový) :-) Ja zase veľmi rada robievam tvoj starodávny tvarožník, pripomína mi ten od našej babky, som ti vďačná za recept :-) Ďakujem za milé prianie a aj Tebe a tvojim blizkym prajem všetko krásne v Novom roku veľa šťastia, zdravia, radosti, lásky a úspechov! :-)


  • kennetha, 15. januára 2013 o 21:00
    Pani cica2 - koláčik práve dopečený, recept perfektný a chutí výborne :) Piekli sme ho doma aj my :)
    Ďakujem :)


  • ywett, 16. januára 2013 o 18:32
    @kennetha teším sa, že si bola s receptom spokojná, ďakujem, že si mi napísala a vitaj medzi nami! :-)


  • kika777, 20. januára 2013 o 13:21
    Kolacik je vynikajuci, skusila som viac receptov, no na tento nemaju.... Dakujem


  • ywett, 21. januára 2013 o 17:48
    @kika777 ďakujem, že si mi napísala a mám radosť, že tento koláč mal úspech aj u Teba :-)


  • zuzu3011, 5. marca 2013 o 08:59
    @cica2 , Tvoj koláčik som robila minulý týždeň 2 krát a dnes budem robiť ďalší, je parádny. Len neviem či robím niekde chybu, lebo vždy musím pridať viac múky, lebo inak mám cesto veľmi lepkavé. ešte ma napadlo či nerobí tento problém prášková stévia, ktorou nahrádzam práškový cukor, nemáš s tým skúsenosť? a ďakujem za krásny rcpt :)


  • ywett, 5. marca 2013 o 15:28
    @zuzu3011 veľmi rada by som ti poradila, ale so stéviou nemám skúsenosť, takže neviem či by to mohlo to robiť....možno potom záleží od kvality múky, lebo niekedy sa aj mne stane, že musím pridať viac a niekedy je to akurát...mám radosť, že koláč má úspech aj u Vás a ďakujem, že si napísala :-)...ešte ma napadlo, že či by nebolo dobré vynechať 1 vajíčko a mlieko, možno by sa potom menej lepilo...alebo menej masla?....no, keď budú jablká zo záhradky, ešte ho skúsim spraviť :-)...prajem pekný deň! :-)


  • zuzu3011, 10. marca 2013 o 20:33
    @ywett , tak záhada je vyriešená, dnes som robila koláčik opäť(4krát, nevieme sa ho dojesť), no tento krát som ho robila z inej múky konkrétne značka Mlyn a cesto sa nelepilo, do konca som musela pridať trochu mlieka, pred tým som ho robila z Babičkinej múky. Tak už viem, že keď budem používať Babičkinu múku, tak jej treba pridať viac. Pekný večer :)


  • ywett, 10. marca 2013 o 21:21
    @zuzu3011 ďakujem, že si napísala svoju skúsenosť, tvoja rada sa zíde aj mne a aspoň budem vedieť ktorú múku radšej použiť. Tak koláčik má veľký úspech aj u Vás :-)....ďakujem ešte raz a prajem rovnako pekný večer!:-)


  • vareska1, 14. marca 2013 o 10:44
    dalo mi dost prace, preklikat sa na zaver komentarov, to mnozstvo svedci o tom, ze asi neexistuje clovek, kt. by tento kolac nemal rad :)))) .... aj my ho lubime, najradsej ho ma moja dcera ... v nasom pripade je aj ten nazov "Babkin" vystizny, lebo dceram ho pecie vylucne babka, manzelova mama :)


  • ywett, 15. marca 2013 o 20:38
    @vareska1 veru, aj u nás je veľmi obľúbený a tiež ho predtým piekla môjho manžela maminka, preto ho deti tak volajú a vravia mi, že kedy upečiem babkin jablkový koláč :-)...a teraz ho pečiem aj pre babku :-)....ďakujem za nahliadnutie a milý komentár, prajem pekný večer! :-)


  • lusinkab, 26. marca 2013 o 04:24
    @ywettka vcera som opat piekla tento tvoj kolacik :-) kedze priatel mi rano povedal,ze on chce ten fajny jablkovy kolac :-) tak po robote som ho zapriahla do prace struhat jablka a ja som robila cesto (uz som sa ponaucila a mlieko ani nepridavam bud to je mukou alebo vajickami :-) ) vytiahla som ho z rury o 8 vecer a teraz je skoro obed a z kolacika zostal uz len malilinky kusok :-) ...a skonstatovali sme,ze komu pri takej lahodke treba vobec sladkosti z obchodu :-)


  • ywett, 27. marca 2013 o 17:02
    @lusinkab to mám radosť a to musím povedať aj babke, aký úspech má jej recept :-) Ďakujem, že si mi napísala, teším sa a pozdravujem :-)


  • renatka, 7. apríla 2013 o 16:07
    včera som ho piekla,je vyborny...


  • ywett, 8. apríla 2013 o 16:56
    ďakujem @renatka za komentár a vitaj! :-)


  • hviezdickaz, 14. apríla 2013 o 20:19
    Ahoj, Ivka,dnes som piekla tento kolacik podla tohto tvojho receptu, je vynikajuci,kukala som ten svoj,mam ho trosku iny ako ty :) Len som chcela napisat,ze s cestom sa mi trosku horsie robilo, lebo sa velmi lepilo, no to som vyriesila prisypavanim muky a nedavala som mlieko. Kolacik je to naozaj bozsky a rychlo urobeny :)) Vdaka .


  • ywett, 16. apríla 2013 o 17:39
    Ahoj @hviezdickaz mám radosť, že chutilo :-) Hmm, s tým cestom sa aj mne niekedy zle robí, asi to fakt záleží aj od múky...ďakujem, že si mi napísala :-)


  • bibka, 1. mája 2013 o 15:18
    Bol úžasný :) Jedna báseň! :)


  • ywett, 2. mája 2013 o 17:15
    @bibka , mám radosť, že recept mal úspech aj u teba, ďakujem, že si napísala a vitaj medzi nami! :-)


  • chatte, 4. mája 2013 o 12:45
    Chcela som sa opýtať, to obyčajného masla? lebo som našla recepty a tam to je rôzne buď hera alebo margarín a tak :)) vyzerá skvelo už len nad tým rozmýšľam a idem na to :D


  • ywett, 4. mája 2013 o 15:14
    @chatte , áno klasické čerstvé maslo, tak nech chutí :)


  • mariet, 30. októbra 2013 o 10:58
    Podaril sa vyborne :) dakujem za recept


  • mariet, 30. októbra 2013 o 10:58
    Podaril sa vyborne :) dakujem za recept


  • ywett, 30. októbra 2013 o 19:48
    @mariet , rado sa stalo a ďakujem, že si napísala :-)


  • zornicka5, 10. novembra 2013 o 09:48
    Škoda, že nepíšeš, ako dlho a na akej teplote sa má koláčik piecť. Práve teraz ho robím, takže to robím len odhadom na 170 stupňoch.


  • ywett, 10. novembra 2013 o 10:37
    @zornicka5 , mám plynovú rúru, tak nie vždy sa mi dajú napísať k receptom teploty, ale už som ho piekla aj u svokričky, tak tých 45 min. pri 180°C


  • steisi, 21. novembra 2013 o 15:11
    Dlho som hladala dobry recept na pyte no a konecne som nasla, je uplne fantasticky a hlavne chuti aj mojmu muzovi co on kolace nejedava :-D


  • ywett, 21. novembra 2013 o 18:36
    @steisi , potešil ma tvoj komentár, ďakujem :-)...ja som ho tiež piekla nedávno a kedže fotenie baví aj moju dcérku, tak vzniklo nové foto tohto obľúbeného koláčika :-)





  • ywett, 21. novembra 2013 o 18:39
    @steisi , pozerám, že si sa dnes zaregistrovala, tak vitaj! :-)


  • angelika22, 6. decembra 2013 o 10:22
    ahojte, chystám sa priateľlovi tiež upiecť tento koláčik, kedže dnes je mikuláša a obaja milujeme jablkový koláč a tento vyzerá úžasne, čo aj určite je, kedže má toľko komentárov :)...Som však v pečení úplný nováčik a vôbec s narábanim s rúrou. Prečítala som si všetky komentáre, aby som zozbierala čo najviac info. a veľa z nich mi určite pomôže :P ...chcem sa však ešte opýtať ak by som toho cesta chcela urobiť viac, kedže mám plech aj z jednej aj z druhej strany vačší asi o centimeter a pol, tak môžem dať zo všetkých surovín o dalšiu polovičku viac? teda:
    +20 dkg. múky
    +10 dkg. maslo
    +7 dkg. cukor
    +1 vajíčko
    moja otázka sa týka hlavne toho vajička.
    Dúfam, že mi pomôžu skúsenejšie gazdinky :)) ďakujem


  • radost, 6. decembra 2013 o 10:52
    @angelika22
    ja by som maslo určite už nepridávala..múku áno..vajíčko môžeš-ale nemusíš-ked máš väčšie..ak by nešlo zmiesiť-pridaj mlieko alebo jogurtu..alebo kyslej smotany za lyžicu..teda postupne..ja robím na klasický plech zhruba + - z pol kg múky..neboj-nemusíš na chlp dodržať gramáž..koláčik bude furt dobrý..spodok daj hrubší a na vrch môžeš aj podľa obrázkov mriežky..ak by ti cesta neostalo na pokrytie dosť..hraj sa..:-)


  • angelika22, 6. decembra 2013 o 11:45
    ďakujem :)) už sa aj idem hrať


  • ywett, 6. decembra 2013 o 21:07
    @angelika22 , vitaj medzi nami a dúfam, že koláč sa vydaril :)
    @radost , ďakujem ti, že si poradila aj za mňa :)...niekedy sa mi nedá hneď odpovedať a ty si poradila dobre, ešte raz vďaka


  • angelika22, 11. decembra 2013 o 08:19
    ďakujem za recept :) kolac bol vyborny uz je napeceny druhy plech, robila som jeden a pol cesta bez toho aby som pridala dalsie maslo tak ako mi bolo poradené. Prvý koláčik som robila na 180 stupňov 45 minut v elektrickej rúre a dávala som asi 1300g jabĺk. Pri druhom koláčiku som už vedela, že stačí ho piecť 40 minút a ja som na krátko asi na 10 minút posunula koláč v rúre na nižšiu priečku ako strednú lebo moja rúra asi trošku viac pečie zhora pretože prvý koláč bol z dola akurát a z hora bol do zlatista a mal trochu chrumkavejšie cesto a z dola bol akurát a do druhého som pridala uz 2Kg jabĺk mala som sladšie tak bez cukru iba so škoricou a do cesta som dala trochu menej cukru ako v recepte kedže ja mam radšej menej sladké koláče a tí čo radi sladšie si pocukrujú z vrchu :P no a druhý koláč bol už úplne super, ešte som dávala na to spodné cesto podrvené vlašské orechy, pretože som sa bála toho navlhnutia cesta a vrchné som dôkladne popichala vidličkou a nebol s tým problém :) s cestom sa dosť ťažko pracuje lebo je krehučké a trhá sa hlavne keď už je rozvalkané presne na plech a idem ho valčekom preniesť, takže pri prvom kolači som ho potom asi 3 krat pošulala a hodila s nervami späť o dosku :D a priatel ma ukludňoval, že je to prvy krát, no a druhý krát už som mala svoje taktiky a robila som aj ked dlho ale s usmevom na tváry :)...píšem aby som sa podelila so svojimi skúsenosťami, lebo aj mne pomohlo veľa vašich...neskôr pridám fotku na plechu prvého a druhého koláčika :)


  • renullka, 17. januára 2014 o 18:41
    Tak som dnes dala tento koláčik. Prvý raz- vydaril sa super. Dakujem za recept.


  • ywett, 19. januára 2014 o 16:01
    @angelika22 , @renullka , rado sa stalo dievčatá, som rada, že recept mal úspech aj u vás doma. Ste obidve šikuľky a samozrejme, že ma potešia aj fotky, tak ak sa ti dá @angelika22 , pošli do redakcie a oni sem fotku vložia. A ďakujem, že si sa podelila aj o tvoje skúsenosti :)

    Tento náš obľúbený koláč robievam aj v okrúhlej forme, akurátne som upravila suroviny na okrúhlu formu.

    Jablkový koláč.
    Suroviny:
    210 g múka hladká
    140 g maslo
    20 g cukor práškový
    1 celé vajce
    1/2 balíčka cukor vanilkový

    Plnka:
    6-7 jabĺk
    podľa chuti škorica mletá a cukor


    1. Z preosiatej múky, masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.

    2. Cesto rozdelíme, jedna časť, tá väčšia pôjde na spodok formy a zo zvyšného cesta povykrajujeme srdiečka, alebo iné rôzne tvary.

    3.Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do maslom vymastenej formy)

    4.Cestom vyložíme formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 24cm.

    5.Cesto popicháme vidličkou a dáme nastrúhané jablká a zo zvyšného cesta povykrajujeme formičkou srdiečka a to s radosťou pomáhala moja šikovná dcérka

    6.Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom.



  • ywett, 19. januára 2014 o 16:02
    a ešte foto:





  • livia1986, 20. januára 2014 o 14:29
    Ďakujem pekne za skvelý receptík :) Koláčik som robila včera, bol vynikajúci :) a aj krásne vyzeral :) a postup bol napísaný na jedničku :)


  • kukulienka71, 22. januára 2014 o 01:30
    Nádherné úvodné foto...až sem vonia tvoj jablčník!Aj my ho milujeme.Ukladám,lebo môj recept sa mi nezdá dosť dobrý:-)Ďakujem@cica2


  • ywett, 22. januára 2014 o 17:38
    @livia1986 , @kukulienka71 , potešili ste ma, ďakujem dievčatá :)


  • beatacsontosova, 23. januára 2014 o 08:25
    milujem takýto jablčník, keď sa drahého pýtam, aký koláč mu mám spraviť, zaručene povie jablkový :-) minule som robila 3 víkendy za sebou jablkový koláč, presne takýto, sme sa ho nevedeli dojesť :-) vyzerá fantasticky, jemnučký, práve som si spomenula, že mám na balkóne ešte jabĺčka od kolegu - tak šup ich cez víkend na plech :D


  • livia1986, 27. januára 2014 o 10:48
    Dnes robím tento koláč už 4krát a stále veľmi chutí :) Dávam viac jabĺčok (posledne takmer 1,6 kg) a každým jabĺčkom je lepší a lepší :) Chcem sa spýtať na maslo, prvý koláč som robila s klasickým maslom, druhý a tretí s Herou, ale už mám iba Palmarín, hodí sa aj on? Ďakujem za pomoc :)


  • ywett, 29. januára 2014 o 21:50
    @beatacsontosova , @livia1986 , ďakujem dievčatá, som rada, že tento obľúbený koláč má úspech aj u Vás :)
    @livia1986 , s klasickým čerstvým maslom je najlepší...dá sa použiť aj palmarín, ale ten už radšej nekupujem






  • zutaljeh, 1. februára 2014 o 21:40
    Chcem upiect Babkin kolacik dnes ale namiesto jablk tam chcem dat cottage cheese, teda tvaroh tu v USA a hrozienka. Vie niekdo aka Na to ? Inak budem musiet improvizovat ...lol


  • ywett, 3. februára 2014 o 11:14
    @zutaljeh , pozerám, že si sa nedávno zaregistrovala, vitaj! :-) A ohľadom koláča, teda plnky, kľudne môžeš použiť tvaroh...podobný koláč z tohto cesta, ale s kakaom som robila v tomto recepte, ak chceš pozri si





    » varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-kolac-s-tvarohom-fotore...



  • okorpenda, 17. februára 2014 o 08:25
    dakujem za recept...stale som sa bala typu kolaca : cesto-jablka -cesto...tento recept som robila presne podla navodu...ten papier na pecenie a sablona pomohli:) a je fakt uzasny...


  • ywett, 17. februára 2014 o 16:11
    @okorpenda , rado sa stalo a som veľmi rada, že si bola s receptom spokojná, ďakujem za tvoj komentár :)


  • zsuzsu16, 26. marca 2014 o 14:48
    Koláč upečeny, akurát som ho vybrala z rúry. Byt krásne rozvoniava:) trosku som sa bála cesta, ale pracuje sa s ním výborne , vôbec sa nemrvi, skôr je mastnejsie. Inak , rozvalkane cesto (tiez som použila papier) , som neprenášala valcekom , ale na samotnom papiery, len som ho prevrátila "dole hlavou" a papier som stiahla. Zdá sa mi to jednoduchšie:) Som rada, že som recept našla, ukladá do KK.


  • ywett, 31. marca 2014 o 16:56
    ďakujem @zsuzsu16 , potešila si ma :-)


  • luciab, 2. apríla 2014 o 19:23
    práve rozvoniava v rúre :-)) manžel má nočnú, tak mu zabalím do práce. Mám tento recept už dlhšie uložený v KK a robila som minulý týždeň, dnes robím znova :-)) recept je perfektný, vždy mi krásne vyjde a len sa tak po ňom zapráši.


  • ywett, 4. apríla 2014 o 20:03
    ďakujem @luciab , teším sa :)


  • kukulienka71, 26. apríla 2014 o 23:07
    @ywett (menovkyňa moja:-),moje tušenie,že som mala horší recept ako ty, sa potvrdilo.Koláčik upečený,ochutnaný(ledva z neho ostalo),báječný!!! veľmi sa teším a ďakujem pekne!



  • ywett, 1. mája 2014 o 09:41
    @kukulienka71-Ivka , ďakujem za foto, koláč sa ti krásne vydaril, potešila si ma a ak dovolíš, rada by som si fotku od teba vložila aj na svoj blog, samozrejme spomeniem, že je od teba...a teším sa, že chutilo :)


  • kukulienka71, 1. mája 2014 o 09:49
    @ywett ,si milá,jasne,kľudne použi moje foto,bude mi cťou;-)


  • ywett, 1. mája 2014 o 10:06
    @Ivka , ďakujem a práve som vložila :)

    » ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/babkin-jablkovy-kolac.html...


  • zdenula222, 25. mája 2014 o 14:17
    ahojte....upečené...mňam...ďakujem za recept....len ja som použila heru a mlieko som nedávala trošku som dosypala múky... My sme ho doma často robili(naša mamka).. na cesto som dala lekvár na to jabĺčka a potom tvaroh (jemný do toho hrozienka a kondezovane ovocie,ktoré som namočila do rumu,cukor). :)


  • ywett, 31. mája 2014 o 08:59
    ahoj @zdenula222 , rado sa stalo ;-)


  • zdenula222, 7. júna 2014 o 09:56
    ahojte dnes ho idem zase piecť......len teraz dám hrudkovitý tvaroh...:)


  • zdenula222, 7. júna 2014 o 09:56
    ahojte dnes ho idem zase piecť......len teraz dám hrudkovitý tvaroh...:)


  • zdenula222, 7. júna 2014 o 09:56
    ahojte dnes ho idem zase piecť......len teraz dám hrudkovitý tvaroh...:)


  • ywett, 11. júna 2014 o 19:08
    ahoj @zdenula222 , a áno aj s tvarohom je koláč výborný :)...ja zvyknem
    aj tak spraviť, že na polovicu cesta dám makovú plnku a na druhú polovicu jablkovú...











  • zdenula222, 24. júla 2014 o 16:36
    super....tak aj toto musím vyskúšať :)


  • ywett, 25. júla 2014 o 11:38
    @zdenula222 , nech chutí :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist