Jablkový koláč z krehkého cesta fotorecept
Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| Jablková plnka: | |
| 1 kg |
|
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Jablká pokrájame na malé kúsky, zasypeme cukrom a podusíme, posypeme mletou škoricou, pridáme rum, zamiešame a necháme vychladnúť. Keď sú jablká zdravé, ja ich nešúpem.
- 2
Krehké cesto: Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme maslo, cukor, vajíčka a zamiesime cesto.
- 3
Rozdelíme ho na 2 diely.
- 4
Jeden diel rozvaľkáme na múkou posypanej doske, preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a rozložíme naň jablká.
- 5
Zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme rozmiešaným vajíčkom.
- 6
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
- 2









Diskusia k receptu