Jablkový koláč
Jablkový koláč z krehkého cesta (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme plnku. Jablká pokrájame na malé kúsky, zasypeme cukrom a podusíme, posypeme mletou škoricou, pridáme rum, zamiešame a necháme vychladnúť. Keď sú jablká zdravé, ja ich nešúpem.
- Krehké cesto: Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme maslo, cukor, vajíčka a zamiesime cesto.
- Rozdelíme ho na 2 diely.
- Jeden diel rozvaľkáme na múkou posypanej doske, preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a rozložíme naň jablká.
- Zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme rozmiešaným vajíčkom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.