Jablkový koláč

Jablkový koláč z krehkého cesta (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Jablká pokrájame na malé kúsky, zasypeme cukrom a podusíme, posypeme mletou škoricou, pridáme rum, zamiešame a necháme vychladnúť. Keď sú jablká zdravé, ja ich nešúpem.
  2. Krehké cesto: Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme maslo, cukor, vajíčka a zamiesime cesto.
  3. Rozdelíme ho na 2 diely.
  4. Jeden diel rozvaľkáme na múkou posypanej doske, preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a rozložíme naň jablká.
  5. Zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme rozmiešaným vajíčkom.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.