Foto: aleana
Inšpirácia z internetu. Jeden z najlepších koláčov, aké som robila, mizol u nás rýchlosťou blesku :-)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
6 ks |
|
|
|
(na plech) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
4 PL (podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme žĺtky a postupne prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Prilejeme toľko mlieka, aby nám vzniklo stredne husté cesto. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
- 2
Jablká olúpeme a nakrájame na plátky (ja som nastrúhala), tie potom rozložíme na vyšší plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložený papierom na pečenie a vysypaný orechmi. (Ja som ešte posypala jablká cukrom a škoricou.) Na jablká nalejeme cesto a rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme asi 20 až 25 minút. (Riaďte sa svojou rúrou :-)
- 3
Tvaroh, mascarpone a cukor vyšľaháme spolu do hladkého krému. Vychladnutý múčnik vyklopíme tak, aby boli jablká hore, potrieme ho krémom a posypeme orechmi. Ja som namiesto posypu pofŕkala koláč rozpustenou čokoládou, ale úplne najlepšie mi chutil bez všetkého, len so samotným tvarohovým krémom. Čiže konečná úprava je na vás :-) Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
- 4
V pôvodnom recepte sa krém robil z 250 g tvarohu, 250 g masla a 1 smotany na šľahanie. Ja som mala mascarpone, ktoré bolo treba zužitkovať, tak som ho dala namiesto masla a smotany. Múka bola uvedená nie špaldová, ale obyčajná polohrubá. Cukru bolo 300 g, ale zdalo sa mi to veľa, tak som ubrala. Ostatné suroviny a postup je taký ako v origináli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu